Så er der nyt om Caroline Wozniacki, der søndag aften ved stillingen 0-3 i første sæt mod Alizé Cornet trak sig ud af WTA-turneringen Mutua Madrid Open.

»I dag (mandag, red.) rejser hun fra Spanien til Monaco. Her er det planen, at hun skal have sin skade tjekket hos en læge,« siger Caroline Wozniackis internationale agent, Julien Cassaigne, til B.T. på en skrattende telefonforbindelse fra Spaniens hovedstad og tilføjer:

»På den baggrund kan jeg endnu ikke udtale mig om, hvor slemt skadesplaget hun er. Vi må ganske enkelt vente på lægens dom.«

Caroline Wozniacki har tilmeldt sig næste uges turnering Italian Open i Rom.

Foto: JUANJO MARTIN
Vis mere

»Tilmeldingen fastholdes. Vi må dog lige se, hvad lægen siger, før hun giver endelig tilsagn, om hun stiller op,« siger Julien Cassaigne.

Foruden WTA-turneringen i Rom har Caroline Wozniacki de næste par måneder planer om at spille grand slam-turneringerne French Open i Paris og Wimbledon i London.

»Herudover har hun orienteret arrangørerne af Eastbourne-turneringen om, at hun (i juni, red.) er klar til at forsvare den titel, hun vandt i den sydengelske by i fjor. Jeg må dog understrege, at deltagelsen er afhængig af, om hendes krop fysisk kan holde til det,« siger Julien Cassaigne.

Til gengæld ønsker Julien Cassaigne ikke at udtale sig om Patrik Wozniackis opsigtsvækkende kommentar til TV2 om, at Caroline Wozniackis karriere lakker mod enden.

Caroline Wozniacki i aktion søndag aften ved Madrid Open, hvor hun mod Alizé Cornet trak sig ud af kampen i første sæt med en rygskade.
Caroline Wozniacki i aktion søndag aften ved Madrid Open, hvor hun mod Alizé Cornet trak sig ud af kampen i første sæt med en rygskade. Foto: JUANJO MARTIN
Vis mere

»Da jeg med egne ører ikke har hørt præcist, hvad han har sagt, vælger jeg at sige 'ingen kommentarer'. Udtalelsen må stå for Patriks egen regning,« siger Julien Cassaigne.

Hvad angår dette emne, er Caroline Wozniackis danske agent, Mikkel Nissen, mere snakkesalig.

»Patrik mener bare, at det selvfølgelig er hårdt at blive ramt af skader ofte, og det jo selvfølgelig kan påvirke Carolines lyst og motivation på den lidt længere bane. Men der er ikke noget nyt. Caroline er stadig topmotiveret. Den dag hun ikke er det, skal vi nok alle få det at vide,« siger han.

Caroline Wozniackis tidligere træner Michael Mortensen, der nu er ansat som tenniskommentator på tv-kanalen Eurosport, kalder den danske tennisspillers fysiske tilstand for bekymrende.

»Op til Madrid Open har hun ellers trænet optimalt i Monaco med Francesca Schiavone, på Patrick Mouratoglous tennisakademi og sammen med Donna Vekic i Madrid. Derfor var jeg inden denne uges turnering optimist på Carolines vegne,« siger Michael Mortensen.

Hans optimiske blev dog vendt til pessimisme, da han så Caroline Wozniacki entre banen før søndagens kamp mod Alizé Cornet.

»Hun havde sin venstre lægmuskel tapet hårdt op. Jeg kan forestille mig, at den skade var årsag til, at hun kort tid efter i kampen fik rygproblemer. Det er jo sådan, at man i servebevægelsen overfører kraft fra ben til arm gennem ryggen,« siger Michael Mortensen.

Han krydser fingre for, at Caroline Wozniacki når at blive klar til Italian Open.

Foto: DAVID GRAY
Vis mere

»Inden French Open vil det være perfekt at få noget kamptræning. Men jeg tvivler altså en smule på, at hun når at blive så fit, at hun stiller op i Rom,« siger Michael Mortensen.

Han forstår udmærket Patrik Wozniackis udtalelse om, at Caroline Wozniackis tenniskarriere måske går på hæld.

»Hun har de seneste år været en del skadet. Derfor går hun i øjeblikket utvivlsomt med masser af tanker i hovedet om, hvordan fremtiden skal forme sig. Jeg kan dog ikke forestille mig andet end, at hun vil forsøge at spille både French Open og Wimbledon,« lyder Michael Mortensens vurdering.

Mikkel Nissen tror også, at Caroline Wozniacki spiller French Open, der serves i gang søndag 26. maj.

Foto: RHONA WISE
Vis mere

»Hun gør, hvad hun kan, for at blive klar, og vi tror på, hun kan nå at blive klar,« siger han.

Caroline Wozniacki har i indeværende år vundet 9 af sine 16 singlekampe.

Den alt andet end prangende statistik har betydet, at hun siden januar er dalet fra tredje- til tolvtepladsen på verdensranglisten.

Årets hidtil bedste resultat opnåede hun i sidste måned, hvor hun var tabende finalist mod Madison Keys ved en WTA-turnering i den amerikanske by Charleston.