Et mildt forår og rigeligt med solskinstimer har gjort 2016 til et fantastisk æbleår – Desværre ender alt for mange æbler som hvepsefoder. Foodtv.dk har et par ideer til, hvordan æblerne i stedet ender i din mave

Æblerne skal i maden og ikke i skraldespanden – I hvert fald hvis det står til Foodtv.dk’s kok Nicolai Tram.

»Jeg elsker hvordan parcelhusejere stiller kassevis af æbler til fri afbenyttelse langs villavejene i September. Hvilken anden råvarer deler folk på den made - de er gratis og så kræver æbler næsten intet arbejde for at være fantastiske at spise.«

Kongehusets tidligere køkkenchef Jesper Vollmer, kender kun alt for godt til luksusproblemet med at have mange æbler. Jesper har udviklet en nem og hurtig opskrift på kompot, der kan bruges til et hav af ting og som kan holde sig på frost hele vinteren.

Her kan du se opskriften på Jesper Vollmers Æblekompot.

Hvis du er mere til de salte end de søde retter, så kan du med fordel tænde for grillen eller bålet. Klassikeren æbleflæsk kan nemlig laves som en grillet variant.

Og hvis du samtidigt med, at du får udryddet æblerne i haven, gerne vil have skruet op for romancen i stuen –  så kan du med kaste sig ud i en vaskeægte scoreklassiker Tarte tartin.