Foto: Scanpix

Hej Annette. Jeg lider frygteligt meget af høfeber (græs) og kom til at tænke på den udsendelse, der var med dig og en alternativ behandler.

Han hjalp dig – tilsyneladende – med at blive din høfeber kvit. Nu er mit spørgsmål så: Er det holdt ved? Er træt af at fylde mig med sprøjter, spray, piller og you name it.

Kærlig hilsen ’Snøfte’

Har du et spørgsmål til Annette? Skriv til heick@bt.dk.

Kære Snøfte!

Egentlig vil jeg helst holde mig fra at svare på allergi spørgsmål, da jeg ikke er læge, men du er langt fra den eneste, der har spurgt, og nu står pollensæsonen jo for døren, så lad os tage den alligevel. En gang for alle.

Jeg har gennem 35 år taget forskellige former for medicin – spray, sprøjter og øjendråber. Det har ikke rigtig hjulpet noget af det.

Jeg er ikke blevet min høfeber kvit, men det er korrekt, at jeg var hos en kinesiolog fra Allergikompagniet for tre år siden, og det er også korrekt, at der skete ’noget’. Men lad mig først slå fast, at jeg ikke tror på alternativ behandling og derfor heller ikke er meget for at anbefale det. Alligevel kan jeg ikke helt se bort fra, at jeg siden behandlingen ikke har haft kløe. Det i sig selv føles befriende. Min allergi er heller ikke længere en tilstand, der varer fra maj til slut juni men kommer derimod i små ’bunker’ således, at jeg i perioden har 4-5 anfald som til gengæld også virker, som om det hele kommer på en gang: Mit hoved hæver til dobbelt størrelse, og jeg bliver ude af stand til at se ud af øjnene.

Til gengæld tager jeg altså ikke forebyggende medicin mere. Jeg kan godt finde på at tage en enkelt pille, hvilket er underligt, for piller virkede ikke før.

Allergi kan være psykosomatisk – altså hvor psyken indvirker på fysikken – og det kan være derfor, jeg oplever en forbedring, men jeg ved ikke mere, end du gør.

Til gengæld kan jeg anbefale en god bog, som er skrevet af Joan Tønder Grønning. Den hedder ’Bogen om Allergi’ og er udkommet på Forlaget TekstXpressen. Der kan du læse om fakta og forebyggelse.

Hvis jeg kunne trylle, ville jeg trylle al allergi væk, for det er noget Fanden har skabt.

God sæson og prosit herfra

Læs flere spørgsmål i brevkassen

brev_tag_annette

Læs også:
Derfor får du høfeber, og sådan behandler man det
SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.