Foto: Scanpix/Iris
Hej Annette

Nu skal du høre. Jeg har lagt mærke til følgende, og det irriterer/krænker mig meget.

Når vi mødes med venner, naboer, familie og andet godtfolk, siges der altid hej til mig, men min mand nævnes med navn, d.v.s. at folk siger 'Hej Søren'.

Det er sket rigtigt mange gange, og her på det sidste er det faktisk ved at gå mig på. Er jeg ikke så væsentlig for dem vi kender, eller hvad sker der lige?

Ligeledes når vi er til middag, nødes min mand altid, såsom: Søren tag nu noget mere, men ingen spørger mig om jeg ønsker mere!!!

Håber du kan finde et godt svar til mig, for det går mig faktisk rigtigt meget på.

De venligste hilsener

Mie Jensen


Har du et spørgsmål til Annette? Skriv til heick@bt.dk.Hej Mie!

Hvor er det et morsomt dilemma. Jeg forstår godt din pointe, men jeg kommer samtidig til at tænke over, hvad jeg egentlig selv siger til folk. Mon der er nogen, som jeg mere end andre bruger fornavn på? Hmmm… Jeg vil godt tro, at der er visse typer – joviale og hyggelige – som jeg kalder mere ved navn. Bruger din mand selv det der med at sige fornavn til folk? Det kan jo have en afsmittende effekt.

Jeg tænker, at du skal bruge din gode humoristiske sans og fortælle om din observation. Når nogen næste gang siger 'Hej Søren', så kan du jo tilføje et 'Hej Mie'. Det vil folk sikkert studse over, og så fortæller du om denne pudsighed. Men det er meget vigtigt, at du ikke går i offerrollen og begynder at give udtryk for, at du bliver en anelse fornærmet. Du skal have folk vækket, så de bliver opmærksomme på, hvad de selv siger.

Når værtinden næste gang nøder din mand med et 'Søren, tag nu lidt mere', så indskyd et 'Mie, vil også gerne have mere….Mie, det er hende her ovre'.

Jeg er sikker på, at det vil få folk til at trække på smilebåndet. Men fortæl dem, at din observation har undret dig. Prøv at skabe en diskussion eller snak om, hvorfor man siger navn til nogle og ikke til nogle andre. Jeg har aldrig selv spekuleret på, om jeg gør det, men jeg kan sagtens forestille mig, at jeg er en af dem. Men dit brev har sat nogle gode tanker i gang. Tak for det. Jeg vil straks begynde at tænke mere over, hvad jeg siger.

Annette
SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.