I sidste uge skrev jeg på denne side om de uskyldige mænd. Om hvor trættende det er, når synligt skyldige mænd tillægger sig en barnligt uskyldig mine. Så måske er tiden inde til at vende skytset den modsatte vej. For det andet køn har en lignende vane, som vi bør gøre op med.

I sidste uge hørte jeg en fyr beklage sig, fordi hans kæreste kyssede med piger, når de gik i byen sammen. Hun trak hver gang uskyldighedskortet: "Det havde jo intet på sig...det er bare sådan noget, veninder nu gør". Jeg nævnte historien for nogle andre piger, som med hævet øjenbryn (over min uvidenhed forstås) bekræftede, at ja, sådan gør moderne piger da. Jeg er åbenbart højest umoderne. Men jeg kan ikke lade være med at tænke på, om disse piger ville finde det hele lige så uskyldigt, hvis det havde været deres mænd, der kyssede med andre mænd i byen.

Det er gået op for mig i al sin gru, at der er en del ting, vi "piger" (som moderne kvinder kalder sig) tillader os under dække af en eller anden form for uskyld. Fyrer tusindvis af kroner af på sko og tasker, afsætter flere aftener om ugen til fitness og er ikke tilbageholdende med at bagtale kæresten overfor veninderne. Jeg tænker bare på, hvad det ville afstedkomme, hvis en mand lige brændte 10.000 kroner af på lir til motorcyklen, gik til fodbold tre gange om ugen med vennerne, overfor hvem han bagtalte sin kvinde. Han ville blive stemplet som et dumt svin.

For nylig konfronterede jeg rapperen, Niarn, med hans kvinde-nedsættende sprogbrug, når han synger luder og bitch. Han mødte mig med et modspørgsmål: hvor var kritikerne, da Sys Bjerre sang, at hun havde brændt kærestens lejlighed ned og smidt hans X-box ud? De var der ikke, for de havde travlt med at le over den morsomme tekst. Jeg skal være ærlig: Jeg var en af dem, der lo. Men han havde jo en pointe.

I morgen fylder jeg selv 41 og er vist knapt så uskyldig. Alligevel har jeg bemærket, at jeg også selv tillader mig at gå over grænsen en gang imellem. Jeg sad på Joe and the Juice, da en af de altid lækre bartendere kom ned og bad om min autograf. Det kunne godt være steget mig til hovedet, hvis ikke han havde tilføjet, at det var til hans mor. "Hun er helt vild med dig", sagde han. Nå, Hm!

På sedlen skrev jeg så er personlig hilsen, som jeg rundede af med: "Du har en dejlig søn". Det var ærligt, og det var da også ment som en kompliment, men bagefter slog det mig: hvordan havde jeg set på det, hvis min mand skrev det på en seddel til en 25- årig pige? Jeg huskede også engang til et seksdagesløb...jeg var teenager, og datidens Mr. Hotshot på DR sporten sagde noget i samme stil om mig til min far... Skal vi bare sige det sådan, at det syntes min far overhovedet ikke var morsomt.

Med andre ord...jeg sidder nu og spekulerer på, om jeg kan kategoriseres som en gammel gris. I ligestillingens navn: hvad der gælder for mænd må jo også gælde for kvinder!

Ugens optur: "Den afmægtige". Ulrik Langen har begået en grundig, indlevende og rørende biografi om Christian VII. Det er noget af det bedste, jeg har læst og burde være obligatorisk pensum i skolerne.

Ugens nedtur: At sidde fast en hel dag i en lufthavn, fordi flyene hverken kunne lande eller lette på gund af uvejr.

Ugens brev

flytte ind

Har du et spørgsmål til Annette? Skriv til heick@bt.dk.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.