Hej Annette

Jeg har en problemstilling, som jeg godt kunne tænke mig at høre din holdning til.

Jeg har været gift med min kone i mere end 10år år og vi har 2 børn. Vi er begge midt i 30'erne. Vi har et godt sexliv, men vi er nok lige "uskyldige” på mange områder - eksempelvis er vores erotisk/sexsuelle sprog meget begrænset (vi har aldrig rigtig snakket frækt, skrevet frække beskeder osv).

Min kone har netop - meget flovt - fortalt at hun gennem de seneste 9 måneder har fået mange erotiske og frække beskeder fra en kollega på sit arbejde. Han bor og arbejder i Tyskland (og har kone og børn), så det er ikke så ofte at de mødes fysisk. Hun fortolkede det som en forelskelse, men vi har efterfølgende klart fundet ud af at det ikke var i ham - men i den brusende følelse af komplimenter, kombineret med at han tændte på hende.

Min kone elsker komplimenter (hvem gør ikke det), og sådan startede det også på arbejdet. Hendes kollega fortalte hvor smuk hun var, hendes lækre løv, sensuelle lår osv.... Min kone har været passiv-aktiv, altså hun har taget imod komplimenterne, men ikke gengældt - andet end at rose ham fagligt. Samtidig har hun fortalt, at det blev en form for besættelse - et drug - for hende... Ofte når de talte sammen over BusinessSkype som en del af deres arbejde, håbede hun han - efter en lang faglig dialog - vil komplimentere hende, og fortælle at hun tænder ham for vildt og hvad han vil gøre ved hende hvis han kunne. Gradvis har den seksuelle karakter taget til, selvom mine kone har været afvisende og sagt at det skulle stoppe... men inderst inde gav det hende stadig bekræftelse at han ville. For 6 mdr siden (efter en forretningsfrokost i deres team med masser af alkohol) gav han hende i kys på gangen på vej op til hver deres hotelværelse... Hun var meget fuld og mærkede med det samme at det var forkert...

Hun har efterfølgende forsøgt mange gange (pænt og flink) at få det til at stoppe, og på trods af at min kone og jeg er de bedste venner og ærlige om alt, så følte hun ikke at hun kunne gå til mig, da hun var flov og bange for min reaktion. Da hun fortalte det til mig, sagde hun ordret at  hun var "forelsket" i den anden... hvilket naturligt nok affødte en voldsom reaktion i mig...

Efter at vi havde talt - og gået i dybden med hvad der egentlig skete, står det relativt klart for os, at hun er blevet "offer" for en ældre kollegas forførelse og fantasier. Han fortalte hende hun var fantastisk, at han kunne hjælpe hende frem osv, men fortalte aldrig noget som sit privatliv eller lignende.  Hun har indirekte samtykket, da det var som et drug for hende, men det begyndte at spise hende op indvendigt.

Mit spørgsmål tll dig er derfor, hvad skal jeg/vi lægge i det, hvad kan vi lære - og ikke mindst - er det forkert/unormalt/problematisk. Jeg må indrømme at det (efter at have tænkt det igennem) tænder mig at et anden mand har fortalt hende hvor smuk hun er og hvad han ville gøre, men han formentlig har tilfredsstillet sig selv. Min kone har efter eget udsagn, slet ikke set sig ham som en del af hans fantasi, men er blevet "tilfredsstillet" af hans komplimenter og de erotiske følelser det vækkede i hende. Hun har klart sagt til mig, at hun ikke tænder på ham som person og aldrig har forestillet sig dem sammen/dyrke sex. Hun har kun fokuseret på følelsen og nok lidt bevidst - det forbudte.

Hun har netop fortalt ham, at hun har fortalt mig alt, og at han ikke skal kontakte hende mere (han er flyttet afdeling, så de har ikke behov for den professionelle kontakt mere)..

Hun føler at hun har været utro og er flov. Ærligt talt forstår jeg ikke, hvorfor hun ikke har givet et klart svar, men modsat kan jeg godt sætte mig ind i følelsen, hvis det samme skulle ske for mig på mit arbejde.

Mener I at hun har været utro - hvad kan hun/vi lære af denne oplevelse?

Venlig hilsen P

Kære P!

Jeg kan mærke, jeg helt får lyst at ønske tillykke. Med mange ting. For det er simpelthen så fint, at I kan løfte det over i et: hvad kan vi lære af dette? Det kunne mange mennesker lære noget af.

Jeg forstår fuldkommen jeres respektive reaktioner. Jeg ved, at mange er uenige med mig i dette, men jeg mener ikke, at det man kan kalde ”mentalt utroskab” rent faktisk er utroskab. Jeg mener, det hører ind under fantasier, og fantasier er med til at holde os kørende seksuelt. Din kone har fået et rusmiddel, som har virket. Hun har endda delt det med dig, og du har været fin nok til at få vendt din forståelige jalousi til nysgerrighed. Det kan jeg ikke rose jer nok for.

Når jeg så frimodigt ønsker tillykke, så er det jo, fordi dette er jeres chance for at åbne et nyt kapitel i jeres samliv. Det trænger de fleste til, når de når jeres alder og har været sammen lige så længe som jer og oveni købet har børn. Vi mennesker udvikler os jo hele tiden, og det der kan gøre parforholdet allermest spændende er, hvis vi tør udvikle os sammen. Hvis vi kan. For det er jo ikke alle, der kan det.

Jeg tror, I kan vinde meget ved at gå på opdagelse i hinanden. I behøver ikke tage den ud til kanten, men afprøv forskellige små lege, som I sikkert har hørt om fra andre. Det kan være, at du en dag kommer hjem med noget legetøj, eller det kan være, din kone skulle overveje en lille overraskelse en dag, hvor børnene bliver passet. Jeg tror, I skal lege jer frem. Det er vigtigt at mærke efter, om I går for langt. Det er jo ikke sikkert, I tænder på alle de samme fantasier. Men start i det små. Gør noget, som I måske ikke havde drømt om tidligere og oplev effekten. Det kan jo være alt lige fra elskov på stranden til at binde hænderne forsigtigt på ryggen eller hvad ved jeg.

Jeg synes, det er dejligt for jer, at I kan favne oplevelsen med nysgerrighed. Glem ham kollegaen. Din kone har gjort det helt rigtige ved at afvise ham, og det er da simpelthen så prisværdigt, at hun har fortalt dig, hvad det gjorde ved hende. Nu har du muligheden for at erobre en ny plads hos hende. Jeg ønsker dig alt det bedste med netop den udfordring, som jo rent faktisk har tændt dig, hvis jeg forstår dig ret.

Hurra for jer.

Annette