Det kræver blot et par få hundrede tusinde kroner at kunne kalde sig konge af boligmarkedet.

I 51 småbyer rundt om i landet har køberne af de dyreste villaer blot sluppet under en en million kroner for at købe ind i den absolutte top af af det offentlige udbud af ejendomme*, viser en ny statistik fra Boliga.dk.

22 byer med salg over 10 mio. kr.
Et vue over årets dyreste villasalg er et godt billede på den enorme forskel, der er på områderne omkring de store byer og de mere tyndbefolkede egne.
I 22 af landets postdistrikter er en eller flere villaer blevet solgt for mere end 10 mio. kr., og  det er for det meste ejendomme i området nord for København med byer som Vedbæk, Hellerup, Klampenborg og Holte i spidsen.

Risskov, Vejle Øst, Solrød Strand, Dragør, Silkeborg, Aarhus C og Fredericia bryder dog den nordsjællandske dominans med flere salg i klassen over 10 mio. kr.

Skuffesalg topper
Mens listen viser en lang række af de handler, hvor husene forinden har været udbudt offentligt via en ejendomsmægler, viser den ikke de handler, der er foretaget uden for offentlighedens nysgerrige øjne.

Mange af de helt store aftaler indgås enten efter et skuffesalg eller helt uden assistance fra ejendomsmæglere.

Årets absolut dyreste hushandel, salget af en 530 kvadratmeter stor villa i Vedbæk til 58 mio. kr., blev ifølge Boliga således handlet fra "skuffen", mens det suverænt dyreste salg i Klampenborg - en 222 kvadratmeter stor ejendom - også blev handlet uden et offentligt udbud.

Top fem handler efter offentligt udbud:
Vedbæk Strandvej 338, Vedbæk. Pris: 32.000.000 kr.
Richelieus Alle 1, Hellerup. Pris: 30.350.000 kr.
Drachmannsvej 20, Klampenborg. Pris: 19.125.000 kr.
Tesch Alle 14, Holte. Pris: 17.325.000 kr.
Skolebakken 17, Humlebæk. Pris: 17.000.000 kr.

Se de dyreste villasalg i din by her

*Boliga har kun medtaget salg, hvor husene har været udbudt offentligt via en ejendomsmægler eller Boliga Selvsalg. I den høje eller lave ende af prisspektret vil der af og til optræde fejlagtige salgspriser, f.eks. på grund af forkerte kategoriseringer af boligtyper. For sikkert at kunne identificere handlerne har Boliga derfor matchet alle boliger op med en annonce. Der kan derfor være foretaget handler, hvor salgsprisen er højere.

Andre læser også