Tiderne, hvor man det var let at få slået syv, otte eller ni procent af prisen på en lejlighed i København, er indtil videre forbi.

Foreløbige tal fra 4. kvartal 2013* viser, at hovedstadens boligsælgere kun rykker sig en anelse, når køberne forsøger at forhandle om prisen, og mest tydelig er udviklingen på Nørrebro, Amager og i Københavns Sydvestkvarter, hvor det gennemsnitlige nedslag er på to procent.

Frederiksberg, Vanløse, København Ø og København K følger lige efter med en rabat på tre procent, i øvrigt sammen med Roskilde og Aarhus C, hvor sælgerne også har fat i den lange ende på lejlighedsmarkedet.

Det skriver boligportalen Boliga.dk.

Til gengæld har der været mere at hente for køberne i den ellers særdeles populære bydel Vesterbro, hvor det gennemsnitlige afslag er på seks procent af udbudsprisen.

Der findes ikke offentligt tilgængelige statistikker for andelsboligsalg, men en undersøgelse af 276 andelsboliger, der er blevet solgt via Boligas selvsalgsløsning, viser, at sælgerne i København også nyder godt af de gode tider på markedet.

Den gennemsnitlige prisnedslag for selvsælgere af andelsboliger på én procent.

Frederikshavn og Næstved i bund
Hvis man har forhåbninger om at presse villasælgerne meget ned i pris, er det en dårlig idé at tage til Greve syd for København.

Hus-sælgerne i Frederikshavn, Rønne, Næstved har omvendt svært ved at overbevise køberne om, at deres boliger har den rigtige pris.

I Frederikshavns tilfælde er spændet mellem, hvad sælgerne ønsker og hvad køberne vil betale, på 13 procent i snit, mens Rønnes og Næstveds sælgere må gå henholdsvis 11 og 10 procent ned i pris for at få solgt.

Se prisnedslagene for villa- og rækkehuse i din by.

Se prisnedslagene for ejerlejligheder i din by.

*På grund af forsinkelse i tinglysningssystemet er ikke alle tinglysninger for 4. kvartal 2013 indløbet. Boliga anslår, at talgrundlaget er baseret på 60-70 pct. af handlerne. Differencen mellem udbuds- og salgsprisen er defineret som forskellen mellem den sidst kendte udbudspris for boligen og den endelige salgspris, populært sagt "forhandlingsrabatten". Der er kun medtaget postnumre med minimum 20 salg i 4. kvartal 2013.