Boliga.dk - boligportal på nettet.
Boliga.dk - boligportal på nettet. Foto: Liselotte Sabroe

Prisfald kan få købere frem fra skjulet, men flere boligsælgere vælger nu lokkemidlet fra

En ny analyse fra boligsiden Boliga viser, at andelen af prisnedsatte ejerlejligheder er faldet ni procentpoint i forhold til samme tidspunkt sidste år, så tallet nu er på 31 procent af de udbudte lejligheder.

Til gengæld er sælgerne af huse stort set lige så villige til at justere prisskiltet som sidste år. Her der der godt nok tale om et mindre fald, men det drejer sig blot om 1,5 procentpoint.

Det betyder, at knap 42 procent af de udbudte villaer og rækkehuse har været gennem et prisfald. Kigger man lidt rundt i landet, er der stor forskel på, hvor mange sælgere der lokker købere til med rabat på boligen.

På villamarkedet er det Tureby i Sydsjælland, der lægger sig i spidsen, idet godt 70 procent af husene er faldet i pris, mens Ruds Vedby på Vestsjælland og Øster Ulslev på Lolland følger lige i hælene, begge med omkring 68 procent huse med en billigere pris end tidligere.

Vender man listen om, er det Hemmet, Thyborøn og Blokhus i Vestjylland, der stikker ud som de byer, hvor færrest har sat priserne ned. I alt har mellem 16-17 procent af husene været gennem en prisjustering.

Københavnere dropper rabat

Trods bedre tider på lejlighedsmarkedet er der stadig områder, hvor mange vælger at give rabat for at komme af med boligen.

I Ringsted er 62 procent af ejerlejlighederne således blevet billigere, siden de blev udbudt til salg, mens man i Bagsværd og Korsør også har justeret priserne i over halvdelen af tilfældene.

Hovedstadens sælgere har derimod tilsyneladende omfavnet de mildere vinde, der har ramt markedet. I hvert fald er andelen af prisfald i de københavnske postnumre faldet voldsomt over hele linjen.

Den største forskel i procentpoint finder man i Sydhavnen, hvor der sidste år på samme tid var rabat på 42 procent af lejlighederne, mens tallet pt. er nede på 11 procent.

Helt i bunden af listen ligger Skanderborg syd for Aarhus og Skodsborg nord for København, hvor blot fire procent af ejerlejlighederne har været gennem en prisnedsættelse.

Se hvor mange villaer, der er sat ned i pris i din by

Se hvor mange ejerlejligheder, der er sat ned i pris i din by

*Statistikken er baseret på udbudte boliger 20.november 2012 sammenlignet med de udbudte boliger 20.november 2011.

Andelen af prisnedsatte er beregnet som antallet af boliger med et eller flere prisfald sammenlignet med det samlede udbud i postdistriktet. Kun postdistrikter med 20 eller flere udbudte boliger er medtaget.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.