Lyt til artiklen

Østerbro klinger ikke bare tonerent med speltmel, ladcykler og folk på caffe latte-tur i Fælledparken.

Ø-postnummeret lægger også cifre til nogle af hovedstadens rigtig dyre villaer i særdeleshed anført af Rosenvænget-kvarteret, hvor årets hidtil dyreste villa i Københavns Kommune netop er blevet handlet.

30 millioner kroner er der givet, og bag den velvoksne pengesum står parret Reffstrup med fornavnene Ditte og Nicolaj, der måske er bedre kendt som bagmændene til det spraglede modefirma Ganni.

Villaen er ifølge oplysninger fra Boliga bygget i 1867, og så breder den sig over 300 kvadratmeter fordelt på otte værelser.

Tårnhøje kvadratmeterpriser

København Ø var det sted, hvor villaerne og rækkehusene sidste år gik for de højeste kvadratmeterpriser.

Lige knap 55.500 kroner var nemlig, hvad en gennemsnitlig én af slagsen blev solgt for i 2017, mens husene i Klampenborg, Charlottenlund og på Frederiksberg fulgte trop med kvadratmeterpriser, der ligeledes lå over 50.000 kroner.

Københavns Kommunes fem dyreste hussalg i år har alle postnummer på Østerbro, hvor det altså er Ganni-parrets, der fører an. Mens endnu en villahandel i Rosenvængets-kvarter, der gik i gennem i starten af året, indtager andenpladsen med en handelspris på hele 23 millioner kroner.

Ser man bort fra hovedstadskommunen er der dog både i de eksklusive Nordsjællands kommuner og på Frederiksberg solgt villaer for beløb over 50 millioner kroner.

Se de dyrest udbudte villaer i København her.