Det er ikke altid en dans på roser at være hussælger.

Ikke alene skal huset stå skarpt til spontane fremvisninger, man skal også leve med uvisheden om, hvornår og hvor meget huset bliver solgt for.

Derfor er der også sælgere, der efter et forsøg på at få skødet til at skifte hænder, opgiver at sælge huset. Det viser en opgørelse fra boligsiden Boliga.

Og det er i bestemte kommuner i Danmark, at det hyppigst ender med, at sælger resignerer, og huset derfor forsvinder fra markedet uden et salg.

For af alle de boligannoncer, der i løbet af 2016 blev gjort inaktive på Boliga.dk, er det i Norddjurs Kommune, at den største procentvise andel af sælgerne endte med at opgive.

Helt præcist blev 39 procent af de huse, der forsvandt fra markedet, taget af uden at være blevet solgt.

I Mariagerfjord Kommune var andelen af boligsalg, der blev opgivet, på 38 procent af husene, mens det i Morsø Kommune var 33 procent.

For alle de nævnte kommuner gælder det også, at der bliver registreret en andel af solgte huse på mellem 47 og 51 procent ud af dem, der blev taget af nettet. Altså var det knap hvert andet boligudbud, der endte med et salg.

Her holder de ved

Der er naturligvis også områder, hvor sælgerne i langt mindre grad opgiver deres boligsalg.

Således er det ifølge Boliga kun fem procent af de fjernede villaer og rækkehuse i Frederiksberg Kommune, der er blevet taget af markedet uden et tinglyst salg eller en genannoncering.

Dernæst følger Albertslund Kommune, hvor salget kun blev opgivet for syv procent af villaerne, mens hele 81 procent af de inaktive boliger endte med at få en ny salgspris indført i de offentlige registrere.

Næsten samme høje salgsprocent finder man i Brøndby Kommune - her er den på 80 procent - hvor det også blot var tretten procent af sælgerne, der endte med at droppe salget.

Her dropper flest at sælge huset:

1. Norddjurs Kommune: 39 procent opgav salget.

2. Mariagerfjord Kommune: 38 procent opgav salget.

3. Morsø Kommune: 33 procent opgav salget.

4. Vesthimmerlands Kommune: 30 procent opgav salget.

5. Favrskov Kommune: 29 procent opgav salget.

Her får flest solgt huset:

1. Albertslund Kommune: 81 procent fik tinglyst et salg

2. Brøndby Kommune: 80 procent fik tinglyst et salg

3. Tårnby Kommune: 78 procent fik tinglyst et salg

4. Ishøj Kommune: 76 procent fik tinglyst et salg

5. Allerød Kommune: 75 procent fik tinglyst et salg

5. Hvidovre Kommune: 75 procent fik tinglyst et salg

Her kan du se salgspriser på solgte boliger i 2016.

Boliga har i opgørelsen undersøgt, hvor mange af de boligannoncer, der forsvandt i 2016, som senere kunne matches med en tinglyst salgspris eller en genannoncering af samme bolig.