Der er kommet kog under boligmarkedet. Både hvis man sammenligner med årene efter boblen bristede, og når man skuer længere tilbage - til tiden inden boligpriserne første gang gik på himmelvandring.

Derfor er der også masser af boligsælgere, der kan stikke mindst en million i lommen, når huset bliver solgt, viser en opgørelse fra den uafhængige boligside Boliga.dk.*

Det er i rigmandskommunen Gentofte, at den største andel af sælgerne har en fortjeneste på over en million kroner. Fire ud af fem hussalg i 2017 har således givet ejerne en del penge at sætte i banken - eller i en ny bolig.

Ifølge Boliga-direktør Frederik Rovsing viser analysen, at et boligkøb er en af de bedste investeringer, man kan foretage.

»Som almindelig lønmodtager er den mest sandsynlige vej til millionærstatus at købe en ejerbolig. I dette tilfælde kan man for en udbetaling på et par få hundrede tusinde skabe sig en friværdi på både halve og hele millioner. Det kan ellers kun lade sig gøre ved risikobetonet aktieinvestering. Ud over at være en god investering får man som boligejer også  et sted at bo,« siger Frederik Rovsing.

Det er i Lyngby-Taarbæk, at den næsthøjeste andel af sælgerne kan glæde sig over at have gjort en rigtig god handel.

Her blev 62,5 procent af villaerne og rækkehusene solgt med mindst en million i fortjeneste, mens den samme andel i Gladsaxe Kommune er på 60 procent. Det svarer i salg til, at 25 singler eller ægtepar kunne glæde sig over en millionfortjeneste, mens det i Gladsaxe Kommune var 21 af slagsen.

Københavner-fest

At have en stor andel boligsælgere med millionfortjeneste er dog en lukket fest. Alle de kommuner, hvor mindst halvtreds procent af sælgerne har tjent over en million, er i København og omegn.

Og på landsplan er der ifølge Boliga 19 procent af sælgerne, der har tjent en million eller mere på at sælge huset.

Det betyder også, at der er kommuner, hvor en bolig-millionær er enten sjælden eller ikke-eksisterende.

I syv af landets kommuner er der således ikke blevet solgt et eneste hus med en gevinst til sælgeren på mere end en million. Det er for eksempel Lolland, Tønder og Morsø Kommune.

I andre kommuner er der kun en håndfuld sælgere, der kan glæde sig over at få rigeligt penge med fra hussalget. Det drejer sig blandt andet om Faxe og Hedensted Kommune.

Her kan du se, hvor mange der tjente mindst en million på at sælge huset i din kommune.

*Analysen er baseret på tinglyste salg i årets første fire måneder. Tallene er beregnet på baggrund af forskellen mellem købs- og salgspris.