Fjernvarmekunder i Herning får nu som de første en ekstraregning på mere end 9.000 kr. pr. husstand. Energi- og forsyningsministeren går ind i sagen.

En kæmperegning er på vej til fjernvarmekunder over hele landet. Eniig Varme i Herning har netop fået ja til efter nogle nye regler at opkræve ekstra 172 mio. kr. hos sine kunder.

Afgørelsen er skabelon for tilsvarende ansøgninger fra 56 andre fjernvarmeleverandører, der beder om at få lov til at kunne udskrive samlede regninger i milliardklassen, skriver Jyllands-Posten.

»Vi vil opkræve de 172 mio. kr. hos vore kunder i Herning og en række mindre byer over de næste fire år. Det er så vore ejere, der bestemmer, hvad der skal ske med de penge,« siger direktør Jan Østergaard Jensen fra Eniig Varme, der ejes af Eniig Forsyning med hovedsæde i Silkeborg og Herning kommuner.

Jyllands-Postens beregninger viser, at indgivne ansøgninger alene for de store fjernvarmeselskaber Hofor Fjernvarme i København og Trefor Varme i Trekantområdet vil give mulighed for at opkræve 1,1 mia. kr. ekstra ude hos kunderne.