Huset på Kystvej 44 i Hornbæk har været til salg siden november 2008. Ingen har dog indtil videre været klar til at smide de 65 millioner kr. i kontanter, som huset koster.

For godt 40 år siden kostede det 290.000 kr. I 1997 var prisen 18 mio. kr. Nu er det knap 600 kvm store sommerhus på Kystvej 44 i Hornbæk atter til salg. Denne gang er prisen svimlende 65 mio. kr.

Men sådan har det været i næsten halvandet år. Ingen har nemlig indtil videre villet betale de mange millioner, som Jan Fog på vegne af ejer Karsten Michael Wernerfelt forlanger for huset. Kontant.

- Det er klart, at det er ikke noget, der er nemt at få solgt. Det er Danmarks dyreste sommerhus, men til gengæld er det også det flotteste. Den slags følges ad, siger Jan Fog til bt.dk.

Villaen ligger på en knap 2000 kvm stor grund med direkte adgang til stranden, og fra villaen er der udsigt over Øresund.

Da sommerhuset blev sat til salg i slutningen af 2008 var prisen også 65 mio. kr. Dengang sagde Jan Fog, at prisen ikke var til diskussion, og at han nærmere forventede, at den ville stige.

- Det er ikke noget, jeg ville sige i dag. Det kunne jeg dengang. I dag er jeg lidt mere mådeholden.

Så man kan prutte om prisen?

- Man kan godt prøve, men sælger er ekstremt velhavende. Hvis de ikke får den pris, kan de sige, at de ikke vil sælge, siger Jan Fog om Karsten Michael Wernerfelt.

Wernerfelt er tidligere industrimand og har i en årrække boet i Monaco med sin familie. Sammen med broderen, professor Birger Wernerfelt, ejede og ledede han tekstilvirksomheden B.W. Wernerfelt, som blev solgt i 1978, men kort efter gik konkurs.

Jan Fog forventer ikke, at sommerhuset bliver købt af nogen herboende dansker.

- De typer, der køber hus i dette prislag, er udlandsdanskere. Kystvej bliver af lokale kaldt Englandsvej. Det er her, alle danskerne, som er bosat i England, residerer under den danske sommer, siger Jan Fog.