Lyt til artiklen

'Køb billigt, vælt hurtigt, byg snarligt'

Lyder det som et mantra, der passer godt til din boligjagt, så er den helt rette ejendom netop kommet til salg.

For ikke alene kan man købe den nyudbudte ejendom med ovenstående ordlyd i beskrivelsen billigt, man kan faktisk få den billigst.

75.000 kroner er huset nemlig sat til salg for. Det gør ifølge Boliga huset til det med den p.t. laveste pris.

Men i budgettet skal man så også indregne omkostninger til håndværkere, byggematerialer og måske leje af et par maskiner. Huset er nemlig renoveringsmodent, skriver mægleren fra Nybolig Ulfborg i salgsopstillingen:

'Væggene står endnu, vinduerne er tilnærmelsesvis tætte. Du træder ikke igennem gulvet, det er i hvertfald ikke sket endnu. Indenfor er der lidt møblement, og når du bevæger dig ud af huset, så er haven faktisk ganske fin.'

Så selvom huset i sig selv ikke har fået kastet spandevis med lovprisende tillægsord efter sig, så er der potentiale, når det handler om selve grunden. Den er nemlig omkranset af marker, og der er udsigt til Husby Sø.

Hus til 20.000 kroner

Huset ligger lidt uden for byen Stadil i Vestjylland. Det er dog langtfra vanligt på de kanter, at der er en så skarp kuppris at komme efter.

Ifølge Boliga.dk koster husene i lokalområdet typisk 5.980 kroner pr. kvadratmeter - mens Danmarks billigste hus blot står til 815 kroner kvadratmeteren.

Den samlede pris på de 75.000 kroner er dog stadig noget højere end sidste års billigst handlede hus. I sønderjyske Augustenborg blev der nemlig solgt et hus for bare 20.000 kroner.

En lotteriseddel kaldte mægleren bag salget det, fordi det stadig var fredet. Altså kunne man enten købe sig til en stor udgift til renovering - eller hvis man kunne få fredningen ophævet: en sjældent billig grund.

Det behøver man dog ikke bekymre sig om, hvis man køber det vestjyske hus - der er nemlig ingen fredning på den ejendom.

Se Danmarks billigste hus her