Lars Sørensen er tidligere indbrudstyv. I julen sker der mange indbrud i private hjem, og BT er sammen med Lars Sørensen taget ud for at kigge på, hvordan danskerne kan sikre sig bedre mod ubudne gæster i juleferien. I denne kælderskakt kan tyven stå uforstyrret, mens han arbejder på at bryde låsen op.
Lars Sørensen er tidligere indbrudstyv. I julen sker der mange indbrud i private hjem, og BT er sammen med Lars Sørensen taget ud for at kigge på, hvordan danskerne kan sikre sig bedre mod ubudne gæster i juleferien. I denne kælderskakt kan tyven stå uforstyrret, mens han arbejder på at bryde låsen op.

Umiddelbart ser det sidste hus på ruten let tilgængeligt ud. Stueetage, stor baghave med mange vinduer og endda en kælder, der ligger ugenert, og hvor man kan lirke sig ind.

I en af ruderne er der et klistermærke, der viser, at huset har tyverialarm. Men det er ren snyd.

- Vi havde det engang, men det var for dyrt. Klistermærket har vi anskaffet os senere, for at eventuelle tyve skal tro, at der er en alarm, forklarer beboeren Lisa. Men den har indbrudstyvene regnet ud, ifølge Lars Sørensen.

Alarmen giver et kick

- Det giver et kick, når alarmen ringer, at se, hvor meget man kan nå at tage med. Men tyve ved også godt, at mange af dem har alarmmærkerne uden at have alarmerne. Og så tænker man: Du må have noget værdifuldt, siden du har mærket.

Alligevel fortæller Lars, at hvis han stadig lavede indbrud, ville han gå uden om dette hus. Vinduerne er sikre, kælderdøren har en god lås ,og selvom der er masser af værktøjer rundt omkring i haven, så vil det tage for lang tid for tyven at bryde ind. Når det bliver besværligt eller tidskrævende at komme ind, går tyven normalt videre. Dog er der i kælderen, under en rist, nogle rådne vinduer, men de ligger lige ud til vejen, så det er for besværligt og risikabelt for tyven, ifølge Lars. Det skal være nemt, hurtigt og ligetil. Er det ikke tilfældet, går de videre.

For besværligt

Lars råder til at sikre vinduerne i kælderen og gemme værktøjet i haven væk, men afgør, at han i en indbrudssituation ville gå videre til det næste hus


Klik her for at gå til ...
Er dit hus sikret i juleferien?
1. Det nemme hus at bryde ind i
2. Det gennemsnitlige hus at bryde ind i
3. Det svære hus at bryde ind i

Indbrudstyven anbefaler

Lars Sørensen har i sin tid lavet mange indbrud rundt omkring på Sjælland. Her er nogle enkle råd, som du kan følge, hvis du skal være væk i julen.

1) Lad være med at overdrive

Lys skræmmer tyve væk, men lys overalt skriger nærmest, at I ikke er hjemme. Få det til at se naturligt ud. Tænd radioen og tilsæt automatisk lys, der er tidsindstillet til at tænde og slukke, som om du var hjemme.

2) Alarmmærker skræmmer ikke nødvendigvis

Tyve ved godt, at det kan tage tid for firmaerne at komme ud, og alarmmærkerne kan give en indikation på, at der er værdifulde sager i huset.

3) Stress tyven

Lys, larm og forhindringer kan få eventuelle tyve til at fordufte.

4) Klip hækken

Intet udsyn til boligen skaber arbejdsro for tyven. Sørg for, at der er indsyn over det hele.

5) Fjern ringeklokken

Når ingen svarer, er ingen hjemme. Er der ingen dørklokke, kan tyven komme i tvivl.

6) Gem værdier

Frist ikke tyven fra vinduet. Gem iPad’en eller smykkerne væk, så det ikke er synligt.

7) Hjælp hinanden

Få naboen til at skovle sne og putte friskt affald i spanden udenfor. Afbestil avisen og tøm hinandens postkasser.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.