Hvis du gerne vil være husejer for en overkommelig pris og bo i en rigtig by, skal du finde en jysk provinsby og holde dig fra Hørsholm i Nordsjælland.

Beregninger, foretaget af epn.dk på basis af tal fra Realkreditrådet, viser, at Hørsholm holder en gennemsnitpris pr. kvadratmeter for enfamilie-huse på 22.690 kroner. Det svarer til en gennemsnitspris på 3,4 mio. kr. for et hus på 150 kvadratmeter.

Epn.dk har rangeret de 32 større byer i Danmark - byer med et indbyggertal på over 20.000 - efter kvadratmeterpriser, og på den måde har man regnet sig frem til, at Hørsholm er Danmarks dyreste by.

Dyre storbyer

Storkøbenhavn kommer ind på andenpladsen med en kvadratmeterpris på 21.359 kroner, og i Storkøbenhavn indgår områder som Klampenborg, Charlottelund, Vedbæk, Holte og Rungsted, som har dyrere huse end Hørsholm. Men disse områder regnes som en del af Storkøbenhavn.

Århus er landets næst­største by, her koster et hus på 150 kvadratmeter i gennemsnit 3,1 mio. kroner. Og det er kun 646 kroner billigere pr. kvadratmeter at bo i Århus end i Storkøbenhavn.

Se hele listen

Napper til whisky-bæltet

Ranglistens største overraskelse er måske, at Roskilde kommer ind på en fjerdepladsen, selv om byen kun er den tiendestørste i Danmark. Men Roskilde ligger i overkommelig afstand fra København, og er ved at få samme status - og dermed kvadratmeterpriser - som whisky-bæltet i Nordsjælland.

Med en kvadratmeterpris på 18.247 kroner er Roskilde dog stadig temmelig meget billigere end Storkøbenhavn og den fashionable del af Nordsjælland.

Først på tiendepladsen kommer den næste jyske by efter Århus, og det er Vejle, der traditionelt regnes for et af de mest fashionable steder at bo i Jylland. Her er kvadratmeterprisen 14.405 kroner. Men det er stadig billigere end at bo i sjællandske byer som f.eks. Køge, Hillerød og Helsingør.

Billigst i Frederikshavn

Danmarks billigste by at bo i, er Frederikshavn, der med en kvadratmeterpris på 8.613 kroner gør det muligt at købe et hus på 150 kvadratmeter for 1,29 mio. kroner i gennemsnit. Blandt de allerbilligste byer at bo i er også Danmarks sjettestørste by Randers, hvor kvadratmeterprisen er 10.139 kroner - det betyder, at et hus på 150 kvadratmeter i gennemsnit koster 1,52 mio. kroner i byen.


Se hele listen

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 0 kr.