Find bare den grønne tusch frem og begynd at sætte fluebenene - for der skal rigtig mange til at nå op på den pris, som dette hus i Klampenborg lige nord for København netop er solgt for.

Handlen er nemlig gået i gennem for årets hidtil højeste beløb. Og når prisen er endt i netop den liga, skyldes det nok, at der er tale om en villa tegnet af en af landets helt store arkitekter gennem tiderne; Arne Jacobsen. Samt at hjemmet har et boligareal på over 460 kvadratmeter med blandt andet hall, køkken-alrum, flere opholdsstuer og værelser.

Dertil kommer en grund, hvorpå der både findes et fredskovsbælte, en parklignende have, terrasser, en svømmepøl med omklædningsfaciliteter og - i bedste Nordsjællands-fordoms-stil - en privat tennisbane. Det skriver Boliga.

Ud for beliggenheden kan der også sættes hak ved en af liebhavernes foretrukne; området hedder nemlig Klampenborg, og det er blandt landets absolut dyreste steder at residere på egne hus-kvadratmeter.

Og således er prisen som sælger og køber er nået til enighed om endt på 35,5 millioner kroner, hvilket er fire millioner kroner under den sidste pris boligen lå til salg med. Det er ejendomsmægleren Claus Borg & Partner, der har stået for salget.

Landets dyreste

Gentofte kommune, hvor Klampenborg har hjemme, er blandt landets absolut dyreste områder at købe hus.

Kommunen strækker sig mellem Øresund og Jægersborg Dyrehave, fra Skovshoved til Skodsborg, og i kommunen blev husene sidste år i gennemsnit solgt for hele 48.301 kroner pr. kvadratmeter. Altså hvad der svarer til, at et hus på 140 gennemsnitlige kvadratmeter løb op i godt og vel 6,76 millioner kroner, oplyser Boliga.

Også på sommerhusmarkedet har maj 2018 vist sig som rekordernes måned. Tidligere på måneden blev salget af et fritidshus i en af sommerbyernes liebhaver-favoritter Hornbæk nemlig tinglyst. Og af det officielle dokument fremgår det, at det over 200 kvadratmeter store hus, der ligger helt ud til standen, har skiftet ejere for 17 millioner kroner.

Se landets, for øjeblikket, dyreste huse her.