Den levende bokselegende Mike Tyson løfter sløret for en dyr vane og hobby.

Således påstår den evigt kontroversielle stjerne, at han ryger marijuana for over en kvart millioner kroner om måneden.

»Hvor meget ryger vi om måneden? Er det for 40.000 dollars om måneden? Ja, 40.000,« lyder det således fra Tyson i podcasten Hotboxin'.

Efter at have smidt boksehandskerne har 53-årige Tyson levet en omtumlet tilværelse. Om det er derfor, at han tyer til en ordentlig mængde marijuana for at komme ned i gear, giver han ikke svaret på. Men sikkert og vist er det, at marijuana-dyrkning er hans nye passion, afslører han.

Mike Tyson under en pressekonference i september i år.
Mike Tyson under en pressekonference i september i år. Foto: PUNIT PARANJPE
Vis mere

Det sker på hans store marijuana-farm tæt på Death Valley-ørkenen i Californien, hvor der bliver fyret op for 10 ton marijuana om måneden, hvis man skal tro på Tyson.

Selv dengang han fortsat var aktiv røg han masser af joints, siger bokseikonet i podcasten. Eksempelvis umiddelbart før kampen mod Andrew Golota i 2000, som han endte med at vinde i skæv tilstand.

Fænomenet Tyson blev verdensmester i sværvægt som bare 20-årig. I en årrække var han det absolut største boksenavn på kloden. Men i de seneste år er det de kontroversielle episoder, som har stjålet overskrifterne.

Han er både blevet dømt og fængslet for voldtægt, hvilket har givet ekstra næring til det berygtede omdømme, som det berømte ørebid på Evander Holyfield i bokseringen og de stoffer, han har taget både under og efter karrieren, har givet ham.

Sådan her sagde, Mike Tyson, som i 2009 tilmed blev ramt af den største tragedie, da hans fire-årige datter døde i en ulykke, til B.T Sport i et eksklusivt interview sidste år:

»Jeg har været så langt nede, som man kan komme. Så dybt nede tillader jeg mig ikke at komme ned igen. Jeg har meget selvtillid og er meget positiv.«

I dag i en alder af 53 år har det amerikanske bokseikon fået rettet op på sit liv og skabt en balance og ro i sit privatliv og i sin professionelle post-boksekarriere, sagde han i samme interview sidste år.

»Jeg har fundet fred i mit liv. Jeg har mine børn, min hund, min kone, mine venner. Jeg udvikler mig, i dag er jeg forretningsmand og bruger en masse tid med mine børn. Jeg er glad for mit liv lige nu.«

Mike Tyson efter en sejr i 1997.
Mike Tyson efter en sejr i 1997. Foto: JOHN GURZINSKI
Vis mere