Canada, Brasilien, Argentina, Tyskland, Honduras og Sverige tilslutter sig nu udbryderforbundet World Boxing

Udbryderforbundet World Boxing har fået tilslutning af seks nye lande.

Det er Canada, Brasilien, Argentina, Tyskland, Honduras og Sverige, der har tilsluttet sig udbryderforbundet. Dermed er 12 lande nu en del af det nye forbund.

Det skriver nyhedsbureauet Reuters.

World Boxing blev dannet i april af repræsentanter fra de nationale forbund i USA, Storbritannien, Tyskland, Holland, New Zealand og Filippinerne.

Håbet for det nye forbund er at overtage ansvaret for boksekonkurrencerne ved OL i 2028 og fremover.

I forbindelse med dannelsen af det nye forbund i april var formanden for Danmarks Bokse-Union (Dabu), Lars Brovil, ikke afvisende over for det nye forbund.

- Hvis de kan opnå anerkendelse og godkendelse fra IOC i forhold til at facilitere olympisk boksning, så støtter vi op om det, for det er formålsparagraffen i vores vedtægter.

- Vi stræber efter olympisk boksning. Så vi afventer og ser, hvad programmet indeholder, hvilke tanker de har gjort sig, hvordan de har gjort det, og hvad IOC siger.

- Vi er meget nysgerrige på det nye tiltag, som vi ser som et positivt alternativ, lød det dengang fra formanden.

Den Internationale Olympiske Komité (IOC) suspenderede i 2019 Det Internationale Bokseforbund (IBA), fordi komitéen ikke havde tillid til forbundet.

Det var således ikke IBA, der stod for boksekonkurrencerne ved OL i Tokyo i 2021. I juni 2022 blev bokseforbundet så frataget administrationen af både kvalifikationen og afviklingen af den olympiske bokseturnering i Paris næste år.

Konflikten mellem IBA og IOC blev yderligere optrappet efter Ruslands invasion af Ukraine i 2022.

Sidste efterår trodsede bokseforbundet, der har en russisk præsident, IOC og lod boksere fra Rusland og Belarus komme tilbage i konkurrence, efter at de havde været udelukket som en konsekvens af invasionen.

Efter at have gennemgået en rapport 2. juni i år om situationen med IBA kom IOC's bestyrelse med en anbefaling om at fjerne forbundets anerkendelse.

/ritzau/