Den danske verdensmester Sarah Mahfoud er tæt på drømmekamp.

Hendes promotor, Mogens Palle, bekræfter nu, at han er i forhandlinger om en VM-kamp mod boksestjernen Amanda Serrano, der ikke har tabt i otte år. Den skal i så fald foregå i Las Vegas i december.

»Jeg kan bekræfte, at vi forhandler om netop denne kamp, som Sarah Mahfoud har vist stor interesse for. Hun ønsker at møde de stærkeste i verden, og Sarahs imponerende VM-sejr i februar har åbnet op for nogle meget spændende muligheder og altså nu også tilbud fra USA om interessante VM-kampe,« siger Mogens Palle i en pressemeddelelse.

Sarah Mahfoud blev tidligere på året verdensmester i IBF-regi, mens puertoricanske Amanda Serrano er verdensmester hos WBO – én kamp mellem de to boksere vil altså forene bælterne fra de to store bokseforbund hos én bokser.

Det vil samtidig være et opgør mellem to boksere, der i øjeblikket ligger nummer et og to i verden på den uafhængige rangliste hos BoxRec.

Bliver opgøret en realitet, vil Sarah Mahfoud blive den kun anden danske bokser nogensinde – og den første i 20 år – der skal i kamp i den legendariske spille- og bokseby, Las Vegas, der gennem årene har lagt ring til nogle af de største stjerner og kampe.

I samme ombæring siger Mogens Palle, at der i øjeblikket ingen planer er for, at Sarah Mahfoud skal møde en anden dansk verdensmester, Dina Thorslund.

»Mit krav er dog, at Dina først sender mig den aftale, hun har med Sauerland (promotor, red.), så jeg kan sikre mig, at hun ikke er låst eller omfattet af en aftale, der eksempelvis giver Sauerland ret til yderligere to-tre kampe eller lignende. Da hun ikke har svaret på det, har hun selv sat sig udenfor, og dermed er der ikke grobund for at arbejde videre på den kamp,« siger Mogens Palle.

Sarah Mahfoud erobrede fjervægts-VM-bæltet hos IBF tilbage i februar i år, da hun besejrede argentinske Brenda Carabajal. Der var dog dengang kun tale om en status som såkaldt 'interim' (midlertidig, red.) verdensmester, da forbundets daværende verdensmester, Jennifer Han (USA) var ukampdygtig på grund af graviditet og barsel.

I juli meddelte amerikaneren så, at hun frasagde sig titlen, og dermed blev den 30-årige danske bokser i stedet forfremmet til 'rigtig' verdensmester.

'Nu kan eventuelle skeptikere bare holde deres mund. Nu er det min titel, og så er det de andre, der skal komme og prøve at tage bæltet, og så skal jeg selvfølgelig nok sørge for at beholde det. Det glæder jeg mig meget til,« sagde Sarah Mahfoud dengang.

Til december ser det ud til, at ønsket går i opfyldelse med kampen mod Amanda Serrano.