Lyt til artiklen

Nikolai og Sebastian Terteryan anklager en tidligere landstræner for at misbruge sin indflydelse.

Etisk Komité i Danmarks Idrætsforbund (DIF) skal undersøge de anklager, som bokserne Nikolai og Sebastian Terteryan har rettet mod en tidligere landstræner og medlem af elitesektionen i Danmarks Bokse-Union (DaBU).

Det skriver DaBU i et opslag på Facebook, efter at DR Sporten tirsdag skrev om tvillingernes beskyldninger.

– Vi er i Dabus bestyrelse dybt berørte og kede af, at Nikolai og Sebastian Terteryan har følt sig under pres fra en tidligere landstræner. Det er selvfølgelig helt og aldeles indiskutabelt, at enhver ageren som beskrevet i artikler og kommunikeret i pressen, er voldsomt grænseoverskridende og uetiske.

– De skal naturligvis kunne have tillid til autoriteter uden tanke på eventuelle personlige interesser eller dobbeltroller. Vi er utroligt kede af at erfare, at denne tillid må anses som værende beviseligt brudt og misbrugt, skriver bokseunionen blandt andet.

Boksebrødrene anklager i DR Sportens artikel Michael Ørholst for at have misbrugt sin indflydelse i unionen til at presse dem til at underskrive en uopsigelig og hemmelig professionel kontrakt på fem år med Danish Boxing Promotion.

En promotorvirksomhed, som Ørholst stiftede i efteråret med Lars Kolstrup Kristensen, som også har haft forskellige funktioner i unionen.

Nikolai og Sebastian Terteryan drømmer om at komme med til OL i Paris og havde derfor en oplevelse af, at Ørholst kunne besværliggøre deres vej til sommerlegene med sin tilknytning til DaBU, hvis de ikke satte deres signatur på papirerne.

Efter eget udsagn havde Ørholst kun en »supporterende rolle« uden sportslig indflydelse, efter at han i sommer stoppede som landstræner.

Men DR Sporten har ud fra lydfiler, interne mails og nyhedsbreve fra DaBU fundet frem til, at Ørholst fortsat deltog aktivt i det sportslige arbejde i DaBU helt ind i 2023.

DaBU fastslår endnu en gang i sit opslag, at Michael Ørholst ikke har haft nogen beslutningskompetence, siden han fratrådte i sommer.

Det fremgår også, at DaBU »ikke vil udstede stævnetilladelse til nogen former for aktivitet, som kan henføres til et samarbejde med Danish Boxing Promotion.

Samtidig er Ørholst blevet udelukket fra alle aktiviteter i og omkring DaBU fra 20. januar og frem.

Det samme er Lars Kolstrup Kristensen, som heller ikke længere vil blive brugt som kampleder og dommer af DaBU. Han har dog ikke haft indflydelse på det sportslige setup, lyder det fra bokseforbundet.

Det er DaBU selv, der har valgt at sende sagen til den uafhængige DIF-komité, som nu skal undersøge beskyldningerne.

/ritzau/