Patrick Nielsen vil overbevise alle om, at han er en bokser i verdensklasse, når han på lørdag møder engelske John Ryder på udebane i London.

Patrick Nielsen ligner i dag en yngre udgave af sig. Glad, smilende, sjov, trimmet og trænet fra top til tå.

Den 26-årige danske bokser har taget sig sammen og smidt 12 overflødige kilo. Han har sparret med to regerende verdensmestre i WBAs Super World-mester Georges Groves, og i seneste uge havde han russeren Igor Mikhalkin, der har VM-bæltet hos IBO i let-svær-vægt, på besøg i København.

Optakten har været intens og hård for Patrick Nielsen, der senest var i ringen 21. januar, hvor han leverede karrierens svageste kamp i den meget knebne pointsejr mod colombianeren Beibi Berrocal.

»Jeg glæder mig faktisk rigtig meget til kampen på lørdag,« siger Patrick Nielsen, da han møder BT i træningslokalet i Valby og fortsætter:

»Jeg havde en dårlig start på året, hvor jeg både mistede min oldemor og en af mine bedste venner og blev far lige før min kamp. Det kulminerede i alt for mange ting uden for ringen, hvor min vægt var noget lort. Det hele var næsten noget lort, men alligevel var jeg dum nok til at gå op i ringen,« siger bokseren

Kampen i weekenden bliver en af de hårdeste pt. for Patrick Nielsen. Her bokser han mod engelske John Ryder i London på Wembley Arena foran 12.000 tilskuere som opvarmning til aftenens store VM-brag hos WBA: George Groves mod Jamie Cox i World Boxing Super Series-turneringen (hvor Patrick Nielsen faktisk kan komme i spil, hvis enten Groves eller Cox mod forventning skulle blive skadede, da han er officiel reserve i World Boxing Super Series).

Og chancen for at vise sig frem ved et internationalt boksestævne kommer ekstremt belejligt, fortæller Patrick Nielsen. Han har nemlig et regnskab, der skal gøres op med både det danske og internationale boksepublikum en gang for alle.

»Jeg vil både vise folk herhjemme og i udlandet, at jeg er tilbage. Jeg har noget at bevise for alle mennesker,« siger Patrick Nielsen.

Hvad er det, du vil bevise?

»Jamen efter den seneste kamp, var jeg ikke stolt af mig selv. Jeg ved, at jeg er en bedre bokser end det, jeg viste sidst. Jeg vil ikke bare vinde, men vinde overlegent denne her gang,« forklarer Patrick Nielsen.

Vis mere

Nogle husker måske, at Patrick Nielsen i foråret udfordrede veteranen Mikkel Kessler, da den tidligere verdensmester annoncerede sit comeback. Kessler svarede aldrig på Nielsens udfordring, men det gjorde deres fælles promotor Kalle Sauerland, som bad Albertslund-bokseren om at stikke piben ind.

»På en måde var det egentlig retfærdigt nok. Havde jeg bokset en klassekamp sidst, havde jeg nok ikke fået de ord med på vejen, og så havde det hele set anderledes ud. Så var det måske mig, der havde været på som hovednavnet lørdag (mod Groves, red.). Men man ligger, som han har redt,« erkender Patrick Nielsen.

Han fortæller dog, at han har kunnet bruge de hårde ord fra sin promotor, men også fra de kritikere, der ikke holder sig tilbage fra give ham verbale smæk på diverse sociale medier.

»Det har motiveret mig, at der har været så megen dårlig snak om mig. Denne her gang glæder jeg mig til at vise noget andet,« siger Patrick Nielsen.

Vis mere

Den danske bokser er måske lidt overraskende placeret som nummer et i verden hos WBA. Nummer tre hos WBO, mens han også er forholdsvist godt rangeret hos IBF og WBC.

Nogle vil mene, placeringen som nummer et i det store forbund, WBA, er misvisende. Men sådan ser den danske bokser ikke på det.

»Jeg har kun tabt én kamp i karrieren, og i mit eget hoved mener jeg selv, at jeg hører til blandt eliten nu. Det er det, som jeg skal over og bevise på lørdag,« siger Patrick Nielsen.

Se også