Bokseren Patrick Nielsen afviser nu, at dårlig fysisk form var skyld i, at han tabte sin VM-kamp til Dmitry Chudinov i Moskva i juni.

 Patrick Nielsen så udmattet ud, nærmest i det sekund han trådte op i ringen til sin hidtil største kamp mod russeren Dmitry Chudinov 1. juni i Moskva.

Den 23-årige dansker floppede fuldstændig, leverede ingen slag, tog bare imod og tabte klart VM-kampen på point.

Efter nedturen i ringen var Patrick Nielsen selv knap for ord, mens hans tyske promotor-duo Nisse og Kalle Sauerland, især sidstnævnte, spruttede af raseri over indsatsen på direkte tv.

Patrick Nielsens træner Joey Gamache talte i kølvandet på nederlaget bedrøvet om, at danskeren ikke havde trænet hårdt nok frem mod kampen, der ellers kunne gøre ham til verdensmester i mellemvægt hos forbundet WBA.

Patrick Nielsen troppede simpelthen op til sin vigtigste kamp i karrieren uden at være i kampform, lød forklaring på skuffelsen. Men efter længere tid uden for offentlighedens søgelys afviser bokseren nu selv, at han havde sjoflet sin fysisk form væk i optakten til VM-kampen.

- Jeg var i mit livs bedste form, men mit hoved var ikke med til den kamp, siger Patrick Nielsen nu om skuffelsen i Moskva og slår fast:

- Ved du hvad, alle de mennesker, som havde noget med mig at gøre, havde hver deres holdning til, hvad der gik galt. Men i sidste ende var det bare nogle misforståelser i teamet, som gik galt, og det bliver der lavet om på til næste kamp.

Patrick Nielsen vil ikke fortælle, hvilke misforståelser der konkret er tale om. Kun at det fremover bliver ham selv, der tager hånd om de vigtigste beslutninger i forbindelse med hans kampe.

- Nu har alle forstået, at det ikke er dem, der er oppe i ringen. Det er mig, der er deroppe, og mig der skal træffe de vigtige beslutninger om, hvad der skal ske. Men det har vi lært af nu, og så glæder jeg mig meget til, at jeg forhåbentlig får en kamp mod Chudinov igen, siger Patrick Nielsen.

Netop revanche mod den 27-årige russer er også det, Team Sauerland arbejder på at sætte i stand.

Det fortæller Nisse Sauerland, der satser på at lokke Dmitry Chudinov til Danmark. Tyskeren tror stædigt på, at Patrick Nielsen kan slå russeren - hvis altså han møder velforberedt til kampen.

- Jeg tror, at Patrick undervurderede Chudinov. Og Patrick tog måske ikke perioden med forberedelser så seriøst, som han burde. Men det vigtigste er, at vi alle sammen lærer af vores fejl, siger Nisse Sauerland.

Den tyske promotor måtte dog også lægge ryg til en del kritik efter Nielsens nedtur. Nisse Sauerland er manden, der har haft ansvaret for at bygge Patrick Nielsen op og udvælge modstandere til at forme talentet i den rigtige retning og tempo.

Og her går kritikken især på, at flere modstandere ikke har været gode nok, og at Chudinov var den første alvorlige udfordring i Nielsens stadig unge karriere.

Men det afviser Nisse Sauerland.

- Patrick har bokset 22 kampe før Chudinov og slået folk som Patrick Mendy, der har klaret uafgjort mod Chudinov. Så hvis man sammenligner de ting, er jeg ikke enig i det, og jeg mener, at Patrick i sit livs form kan slå Chudinov. Men han er nødt til at bevise det over for en masse mennesker, siger Nisse Sauerland og tilføjer:

- Så jeg synes ikke, at Chudinov var et for stort skridt op for Patrick.

Den danske bokser fortæller, at han nu er begyndt at træne sig op igen.

- Jeg er så småt ved at komme tilbage igen, bortset fra at denne gang bliver det en ny og bedre Patrick. Jeg vil selvfølgelig aldrig tabe igen, og det har jeg tænkt mig at gøre alt for at bevise, siger han.