Mogens Palle (th): »Sauerland har fået kolde fødder og ved, at Patrick Nielsen ikke har en jordisk chance for at vinde over Lolenga Mock«
Mogens Palle (th): »Sauerland har fået kolde fødder og ved, at Patrick Nielsen ikke har en jordisk chance for at vinde over Lolenga Mock« Foto: Simon Læssøe

Promotor Nisse Sauerland afviser i et åbent brev at lade Patrick Nielsen møde Lolenga Mock. Mogens Palle mener, at tyskerne er bange for, at Nielsen taber til sin landsmand

Landets to største boksepromotorer fører lige nu et opgør på ord om, hvorvidt Patrick Nielsen bør møde 43-årige Lolenga Mock i sin næste boksekamp.

Spekulationerne om et nyt danskeropgør har kørt, siden Patrick Nielsen besejrede Rudy Markussen i Brøndby Hallen i december sidste år og kulminerede i seneste uge med, at Mogens Palle sendte et offentligt tilbud afsted til Patrick Nielsen.

LOLengaamok

Her ville Patrick Nielsen blive belønnet med mindst én million kroner, hvis han accepterede en kamp mod Lolenga Mock dette forår.

Tilbuddet var et svar fra Mogens Palles side på, at Patrick Nielsens promotor, Nisse Sauerland, tidligere har beskyldt Mogens Palle og Lolengas Mock for, at deres udfordring af Patrick Nielsen udelukkende var et PR-stunt for at komme i medierne.

Mandag kom så endnu et svar fra Patrick Nielsens promotor på Mogens Palles nye og konkrete tilbud. Det skete i et åbent brev, hvor tyskeren afslog at lade kampen blive en realitet.

»Kære Mogens, dejligt at høre fra dig. Som jeg har sagt før, så giver denne kamp kun mening for Lolenga og dig selv. Lolenga har ikke slået nogen nævneværdige boksere i årevis og tabte næsten sin seneste kamp,« skriver Nisse Sauerland blandt andet og fortsætter:

Nordic Fight Night

»For at sige det, som det er, så har Lolenga behov for at slå et ordentligt navn eller i det mindste en højt rangeret bokser, og så kan vi måske fortsætte samtalen.«

Nisse Sauerland foreslår i stedet, at Lolenga Mock møder den svenske bokser Oscar Ahlin, som regnes for et stort talent i sit hjemland, men hvis karriere blev skændet af et skidt nederlag i forrige kamp mod en ordinær franskmand. Vinder Lolenga Mock over Oscar Ahlin, vil Nisse Sauerland måske overveje at forhandle med Mogens Palle om en kamp mod Patrick Nielsen – men altså ikke før.

Kolde fødder

BT var mandag i kontakt med Mogens Palle for at få den legendariske boksepromotors svar på Sauerlands brev.

Mogens Palle fortæller, at han undrer sig over tyskerens fremgangsmåde, og han beskylder Nisse Sauerland for at være bange for at sende 24-årige Patrick Nielsen i ringen mod Lolenga Mock.

»Jeg har givet Sauerland et konkret tilbud for at dementere deres usande påstande om, at det var et PR-stunt. Det har jeg skrevet til dem, og de fik derfor et konkret og kontant tilbud på kampen samt en dato for, hvornår den kan bokses. Jeg har skrevet under på en legal og bindende aftale,« siger Mogens Palle og fortsætter:

»Det er simpelthen, fordi de har fået kolde fødder og ved, at Patrick Nielsen ikke har en jordisk chance for at vinde over Lolenga Mock.«

BT var mandag også i kontakt med Nisse Sauerland, som fastholdt sit afslag om en ny danskerkamp.

boks

»Patrick er på nippet til en VM-kamp. Så hvorfor skulle han møde Mock, som næsten tabte sin seneste kamp mod en ukendt modstander? Mock er næsten 44 år, og han har ikke vundet en meningsfuld kamp i flere år. Der er ingen, der gider se Mock mod Nielsen,« skriver Nisse Sauerland i en sms til BT og tilføjer:

»Han (Mock, red.) bør tage imod en test. Så hvorfor ikke mod Ahlin, som jeg betaler af egen lomme. Mock har ikke en chance mod Ahlin eller andre, som har verdensklasse.« slutter tyskeren.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.