Mikkel Kessler havde ingen chance for at vide, at han var på kant med loven ved at lease en bil, han havde solgt til firmaet Lux Leasing. Det siger hans advokat i retten.

Bokseren Mikkel Kessler var i god tro, da han leasede en Toyota Supra af firmaet Leasing Lux og på den måde betalte en lavere registreringsafgift. Det sagde hans advokat Eduardo Panzeri Vistisesen onsdag i Østre Landsret.

Den tidligere verdensmester er anklaget for i 2013 at have omgået reglerne for registreringsafgift ved at lease en Toyota Supra af firmaet Lux Leasing, en bil han - efter Skatteministeriets opfattelse - selv var ejer af. Bilen købte han for 500.000 kroner, hvorefter han solgte den til Lux Leasing for den beskedne sum af 50.000 kroner. Derefter lejede han selvsamme bil uden at købesummen var betalt.

Sagen kører ved Landsretten, fordi den har principiel karakter. Sagen drejer sig om om, hvorvidt Kessler har forsøgt at omgå registreringsafgiftslovens §3b stk. 3. Den tilsiger, at der for leasede køretøjer kan betales en registreringsafgift på 0,5 procent af den beregnede registreringsafgift for køretøjet, hvis bilen er mere end tre år gammel.

Skatteministeriet, der fører sagen mod Mikkel Kessler mener, at salget af bilen ikke var gennemført, fordi købesummen ikke var indfriet. Mikkel Kesslers advokat argumenterede i sin procedure for, at Mikkel Kesslers salg af bilen til Lux Leasing var gennemført, fordi alle formelle aftaler var på plads. Også selvom købesummen på de 50.000 kroner ikke var betalt til Mikkel Kessler.

Advokaten argumenterede derudover for, at vejledningerne om reglerne for leasing på daværende tidspunkt var så uklare, at Mikkel Kessler ikke havde en chance for at vide, at han var på kant med lovgivningen.

»Jeg har svært ved at se, at han kan have positiv viden om, at der er ugler i mosen,« siger han i retten.

Eduardo Panzeri Vistisen argumenterer desuden for, at Mikkel Kessler fulgte Skats vejledning, da han betalte de månedlige leasingbetalinger til Leasing Lux frem for at modregne leasingbetalingerne fra købesummen for bilen.

Advokat Bodil Søe Petersen, der fører sagen for Skatteministeriet, påpegede i sin replik, at det er mærkeligt at betale leasingafdrag til nogen, der skylder en 50.000 kroner. Hun mener ikke, at Mikkel Kessler har solgt bilen til leasingfirmaet.

»Når der ikke er en overdagelsesaftale, der ikke er en købesum, og der ikke er gjort noget for at få købesummen, så klinger det hult at sige, at man har overdraget  bilen,« sagde hun i retten.

Hun påpegede også, at Mikkel Kessler har foretaget markante forbedringer på bilen, selvom den var leaset.

»Han vil rigtig gerne gøre det til en fin bil. Han har splittet den ad, og sat den sammen igen. Det gør man ikke, hvis man ikke ejer bilen,« sagde hun.

Mikkel Kessler nåede kun at lease sin egen bil i to måneder. I 2013 konfiskerede politiet alle Leasing Lux’ biler, fordi der var mistanke om, at firmaet baserede deres forretning på ulovlige metoder.

Der falder dom 27. juni uden retsmøde.