Mike Tyson stoppede karrieren i 2005 efter et nederlag til Kevin McBride. Nu - 15 år senere - er 54-årige Tyson klar til at gøre comeback i ringen mod 51-årige Roy Jones Jr.

De to legender tørner sammen i ringen natten til søndag dansk tid i Los Angeles, hvor der skal bokses i op til otte runder i det, der bedst kan betegnes som en showkamp.

Det er dog en kamp, Tyson aldrig havde regnet med at bokse, fortæller han.

»Jeg troede ikke, jeg ville leve så længe. Det har været så intenst. At jeg overhovedet eksisterer er en succes,« siger Tyson ifølge AFP.

I slutningen af sin karriere havde Tyson det ikke godt. Men det har han nu. Derfor er han mere parat til at bokse.

»Jeg vidste ikke, hvem jeg selv var dengang. Jeg føler mig mere tilpas, med hvem jeg er nu. Jeg havde ingen interesse i min seneste kamp. Jeg er interesseret nu,« siger Tyson.

I karrieren blev det til 50 sejre og seks nederlag for Tyson. De 44 af sejrene kom efter knockout. Jones er noteret for 66 sejre og 9 nederlag. 47 af sejrene skete på knockout.

»Jeg har tænkt mig at angribe ham fra start og se, hvad der sker. Det bliver underholdende. Han er en fighter. Jeg er en fighter. Vi er der for at slå løs på hinanden. Alt kan ske,« siger Tyson.

Sådan så det ud, da Mike Tyson og Roy Jones, Jr. fredag måtte på vægten forud for veteran-braget.
Sådan så det ud, da Mike Tyson og Roy Jones, Jr. fredag måtte på vægten forud for veteran-braget. Foto: Lynn Millspaugh
Vis mere

Jones var senest i ringen i 2018 i cruiservægt. Han vil gerne se, hvor meget der er tilbage af "Iron Mike", som Mike Tyson fik som tilnavn i sin storhedstid.

»Jeg vil komme hurtigt ud fra start og finde ud af måder at angribe ham. Han er meget farlig fra distancen.«

»Han kender mine kombinationer, men ikke min fart eller smidighed. Han ved ikke, hvordan jeg vil ramme ham,« siger Jones.

Tyson forklarer, at han er klar til at tilpasse sig, hvis det viser sig, at Jones slår hårdt. Så har Tyson en strategi, og den er simpel.

»Så går jeg til plan B og slår igen,« lyder det kortfattet fra Tyson, som har tabt sig mange kilo op til kampen.

Tyson dominerede i sværvægt i slutningen af 1980'erne, men kæmpede med karrieren i 1990'erne efter et overraskende nederlag til Buster Douglas, en dom for voldtægt og to nederlag til Evander Holyfield.

I det ene af nederlagene til Holyfield bed Tyson et stykke af sin modstanders øre.

»Jeg har kæmpet som alle andre. Jeg har lært af mit livs fejltagelser,« siger Tyson.

I 2002 tabte Tyson til Lennox Lewis og mistede sit VM-bælte og kom aldrig tilbage til toppen.