»Jeg havde brug for at komme ud af det her for at kunne lægge det bag mig.«

Den danske bokseverdensmester Sarah Mahfoud afslører indtil nu hemmelige sider af sig selv og sit liv i DR3-dokumentaren 'Sarah Mahfouds hemmelighed: Dæmonerne', der udkom søndag.

Her fortæller den 31-årige bokser om et liv med dårlige relationer, psykisk vold og et lavt selvværd.

Sarah Mahfoud forklarer til B.T., at hun håber, at hun med sin fortælling kan inspirere andre.

(Foto: Ida Guldbæk Arentsen/Ritzau Scanpix)
(Foto: Ida Guldbæk Arentsen/Ritzau Scanpix) Foto: Ida Guldbæk Arentsen
Vis mere

»Formålet har været at inspirere andre og se på sig selv, og hvordan man lader sig behandle af andre. Men det har også været min egen personlige rejse, fordi der var ting, jeg ikke syntes, fungerede,« siger bokseren.

Sarah Mahfoud forklarer i dokumentaren om en relation, der ofte var truende og fortalte hende, at 'hun var klam' og ikke måtte tage tøj på, fordi hun skulle sidde og 'føle sig som den luder, hun var'.

Sarah Mahfoud ønsker ikke at komme nærmere ind på, hvornår og hvilken form for relation, der var tale om.

Men nedbrydningen af hende tog til over tid.

Sarah Mahfoud og Morten Kjeldgaard vandt 'Vild med Dans' i 2016. (foto: Henning Bagger / Scanpix 2016)
Sarah Mahfoud og Morten Kjeldgaard vandt 'Vild med Dans' i 2016. (foto: Henning Bagger / Scanpix 2016) Foto: Henning Bagger
Vis mere

»Det er gennem de relationer, jeg har været i, at det er blevet forstærket. Jeg har ikke altid haft det dårligt med mig selv og mit selvværd. Det er bygget op over længere tid,« siger Sarah Mahfoud til B.T.

Dokumentaren har været undervejs et par års tid, og den skulle egentlig slet ikke have endt ud i det, den gjorde.

»I starten sagde jeg, at det her kan jeg ikke. Det bliver for voldsomt og for meget. Men jeg havde brug for, at der blev gjort noget, for jeg havde det ikke godt,« fortæller Sarah Mahfoud og fortsætter:

»Undervejs er jeg så blevet klogere på mig selv. Det, at tale om tingene, hjalp og fik lettet det. Når jeg ser tilbage på, hvordan jeg havde det og har det nu, er der sket rigtig meget. Personligt har jeg rykket mig til det bedre.«

Mogens Palle og Sarah Mafoud har fra begyndelsen dannet et tæt partnerskab. (Foto: Ida Guldbæk Arentsen/Ritzau Scanpix)
Mogens Palle og Sarah Mafoud har fra begyndelsen dannet et tæt partnerskab. (Foto: Ida Guldbæk Arentsen/Ritzau Scanpix) Foto: Ida Guldbæk Arentsen
Vis mere

At Sarah Mahfoud har kæmpet med dæmoner og lavt selvværd, harmonerer ikke med det billede, der ellers er tegnet af hende.

Først brød hun igennem som vinder en glad vinder af 'Vild med Dans', en boksekarriere, der kulminerede med en VM-titel og store, flotte interview i diverse dameblade og et stort portræt i magasinet 'Ud & Se'.

På intet tidspunkt fornemmede man, at der var en mørk side under overfladen.

Har du følt, at det har været et forkert billede, der blev tegnet af dig?

»Nej, det var ikke forkert, for den side er der også. Det var bare ikke hele sandheden. Man vælger jo, hvad man vil vise, og man viser jo ikke det, man selv synes er svært og ikke er stolt af,« understreger Sarah Mahfoud.

Bokseren, der fortsat bejler til en flerdobbelt VM-kamp mod stjernebokseren Amanda Serrano, er på kontrakt hos den legendariske promotor Mogens Palle og datteren Bettina Palle.

Sarah Mahfoud er dog ikke nervøs for, hvad Palle-familien siger til dokumentaren, når de ser den søndag.

I stedet forventer hun fuld opbakning fra sin promotor.

»Jeg har fortalt dem om det, og jeg er sikker på, at de tager godt imod det. Mogens og Bettina har altid været meget opbakkende og har hjulpet mig og været der for mig. Jeg har en rigtig god relation til dem,« siger Sarah Mahfoud.

Hun opfordrer alle, der har det svært til at bryde tavsheden for at få styr på de dæmoner, som trækker en ned.

Det er mega nederen at gå og have det stramt og ikke helt vide hvorfor. Tal om det og brug dem, du har omkring dig. Det er sjovere, når du kommer ud på den anden side, og jeg synes godt nok, at jeg var udbrændt,« fortæller Sarah Mahfoud.