Bokseren Abdul Khattab står foran sin første titelkamp som professionel, og her får han uvurderlig hjælp fra sin ven og træner Mikkel Kessler.

Selvom Abdul Khattab har været professionel bokser siden 2012, får han først nu muligheden for en titel.

Det sker, når han 19. oktober sætter alt på spil og tager til Belgien, hvor han møder den ubesejrede Mikalai Vesialou om WBAs kontinentale titel i mellemvægt.

En sejr vil give Abdul Khattab adgang til WBAs verdensrangliste, men også give den 26-årige bokser muligheden for rent faktisk at leve af sin sport.

Abdul Khattab står foan karrierens største kamp og får hjælp af Mikkel Kessler.
Abdul Khattab står foan karrierens største kamp og får hjælp af Mikkel Kessler. Foto: Mathias Løvgreen Bojesen
Vis mere

»Jeg tager en stor chance og har alt at vinde. Vinder jeg, ser det godt ud, og så kan jeg næsten leve af at bokse,« siger Abdul Khattab til B.T. og fortsætter:

»Det er vigtigt for mig, at jeg går ud og vinder, som jeg selvfølgelig også gør. Min modstander ligger godt til mig, så mine chancer er store, selvom jeg er meget undertippet.«

Til at hjælpe Abdul Khattab står den danske bokselegende Mikkel Kessler i ringhjørnet i Belgien.

Det har Mikkel Kessler gjort i Khattabs seneste fire kampe, hvor det er blevet til tre sejre og en enkelt uafgjort på udebane i Tyskland.

Abdul Khattab i træningscentret hos Mikkel Kessler. (privatfoto)
Abdul Khattab i træningscentret hos Mikkel Kessler. (privatfoto)
Vis mere

Og selv om Mikkel Kessler lige nu har sit at se til i underholdningsprogrammet 'Vild med dans', holder den femdobbelte verdensmester Abdul Khattab i kort snor i Kesslers eget boksecenter i Sengeløse.

»Mikkel (Kessler, red.) træner mig stadig tre-fire gange om ugen i øjeblikket. Jeg taler ofte med ham angående træning, modstander og sparring. Han er stadig med i det her, selvom han er med i 'Vild med dans', men han har da meget at se til,« forklarer Abdul Khattab, der foruden Mikkel Kessler også har behandleren Thomas Macon som en del af sit team.

Abdul Khattab blev som amatør beskrevet som det nye og store håb for dansk boksning.

Men karrieren led et alvorligt knæk under en kamp i 2015 på Frederiksberg, hvor Abdul Khattab på uhyggelig vis kollapsede i ringen.

Bokseren var simpelthen fuldstændig drænet og faldt om, og man ledte efter et svar på, hvorfor Abdul Khattab pludselig gik ned.

Nu afslører han for første gang, hvad der gik galt.

»Jeg ved nu præcist, hvad der gik galt. Jeg skulle tabe mig alt for mange kilo tidligere. Jeg vejede for meget og tabte mig fem til seks kilo på tre dage. Den går ikke. Det kunne min krop ikke tåle,« siger Abdul Khattab.

Tendensen med at køre død midtvejs i kampene forfulgte herefter bokseren i de efterfølgende opgør i ringen, indtil man fandt ud af årsagen.

Problemet med det markante vægttab sker ikke igen, lover Abdul Khattab. Det sørger Mikkel Kessler og Thomas Macon for.

»De to holder rigtig godt øje med min vægt, og der er kommet meget struktur over den måde, jeg skal bokse på og spise,« forklarer bokseren og tilføjer:

»Jeg ser dem næsten hver dag, så der er heller ikke så meget, der kan gå galt, når de er der hele tiden og holder øje.«

Abdul Khattab har også fået ny promotor, da han i år skrev kontrakt med Q Pro Boxing og sagde farvel til tyske Team Sauerland.