Det er snart 10 år siden, at den levende bokselegende Oscar De La Hoya sidst var i ringen.

Men nu afslører den 44-årige amerikanske bokser, at han i al hemmelighed træner frem mod et potentielt comeback. Og hans ønskemodstander i en comeback-fight? MMA-fænomenet Conor McGregor. Intet mindre.

»I ved, at jeg er konkurrence-mindet. Jeg har det stadig i mig. Jeg har trænet i al hemmelighed. Jeg er hurtigere og stærkere end nogensinde,« siger De La Hoya i radioshowet Golden Boy Radio with Tattoo and the Crew, ifølge ESPN.

I interviewet får superstjernen for alvor gang i mundtøjet og kommer i bedste boksestjerne-showmand-stil med en udfordring til Conor McGregor.

»Jeg ved, at jeg kun skal bruge to omgange for at slå Conor McGregor ud. Jeg kommer tilbage i ringen. To omgange. Bare en kamp mere. Jeg udfordrer ham. To omgange, mere skal jeg ikke bruge. Det er det eneste, jeg vil sige,« lyder det fra De La Hoya, som kickstartede sin karriere med at vinde OL-guld i 1992 i Barcelona.

Spørgsmålet er, om flamboyante Conor McGregor er klar til et boksebrag mere? Vis mere

Siden gik han hen og vandt 10 verdensmesterskaber i forskellige vægtklasser. Op gennem 00’erne var han et af de største boksenavne i verden og i 2014 blev han indlemmet i Hall of Fame.

Den amerikanske bokser, som ikke været i ringen, siden han fik prygl i 8. omgang i storkampen mod Manny Pacquiao i december 2008, kommer ikke med mere konkrete detaljer om en eventuel kæmpefight mod McGregor.

Oscar De La Hoya tabte til Manny Pacquiao i 2008. Ethan Miller/Getty Images/AFP Vis mere

Udfordringen til den irske superstjerne kan dog virke besynderlig, da De La Hoya var en indædt kritiker af årets helt store boksevent, da MMA-fighteren McGregor debuterede i en boksering i kæmpekampen i Las Vegas mod Floyd Mayweather i august. En kamp, som Mayweather vandt stensikkert.

De La Hoya kaldte opgøret for et ’cirkus’ og en ’farce’, og han mente, at den kun blev sat i stand for at agere pengemaskine for de to boksestjerner og deres samarbejdspartnere.

Ifølge ESPN, som har talt med flere personer omkring De La Hoya, så skulle den pensionerede bokser være seriøs omkring sine comeback-planer.

»Lysten er der. Det har den været længe,« siger De La Hoyas bardomsven og samarbejdespartner Eric Gomez til ESPN.

Floyd Mayweather fik haset på Conor McGregor i Las Vegas i august i år. Vis mere