Lyt til artiklen

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Den danske bokser Kem Ljungquist afvæbnede en 22-årig mand, der var bevæbnet med en kniv tilbage i december 2021.

Det kom frem i retten i Nykøbing Falster torsdag, hvor bokseren var indkaldt som vidne i retssagen, hvor den 22-årige mand blandt andet er sigtet for groft overfald på Ljungquist og hans familie.

Det skriver Folketidende.

En decemberaften sidste år var den 31-årige bokser blevet tilkaldt af sin familie, der blev truet af manden, der virkede irrationel og ude af kontrol, kom det frem i retten. Her eskalerede situationen, og den tiltalte hev en kniv frem, som han svingede med mod Ljungquist.

Her valgte bokseren at agere, fortalte han.

»Jeg valgte at vente på muligheden for at pacificere ham, og at han kiggede væk. Da muligheden så bød sig, så pacificerede – eller slog – jeg ham og kniven ud af hans hånd,« lød bokserens vidneudsagn.

Han forklarede, at der var 'blod overalt' på hans tøj efterfølgende fra knivmanden, da den tiltalte havde holdt om bladet på kniven og var kommet til skade. Den tiltalte er allerede blevet dømt for en række forhold, der udspillede sig den decemberaften sidste år, hvor Ljungquist afvæbnede ham.

Det drejer sig om trussel med kniv, besiddelse af kniv og at slå en betjent i den efterfølgende arrest. Det har kostet ham seks måneders fængsel indtil videre.

»Han har jo brug for noget hjælp, men omvendt følte jeg mig også forpligtet til at vidne, for vi kan ikke have folk, der går rundt og er ude af kontrol med knive på sig. Det kunne være gået meget galt,« lød det fra den danske bokser.

Ljungquist boksede sin første professionelle kamp i 2017 og er siden ubesejret i 12 kampe. Han har tidligere blandet andet sparret med den engelske topbokser Anthony Joshua samt verdensmesteren Tyson Fury.

Andre læser også