Lyt til artiklen

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

»Jeg har to store idoler her i livet. Nelson Mandela og Muhammad Ali.«

Ordene er den nu tilbagevendte sportskommentator Claus Elgaards, der lørdag vender tilbage på skærmen som MMA-kommentator hos streamingkanalen Pluto TV.

Og for Elgaard er der ingen tvivl om, at det for ham var den amerikanske bokser Muhammad Ali, der skabte interessen for boksning og senere hen også MMA.

»Jeg var meget fascineret af, at Ali sagde fra til krigen i Vietnam. At han som sort amerikaner i 1960erne havde mod og mandshjerte til at stå op og have en holdning.«

Claus Elgaards store idol, Muhammad Ali.
Claus Elgaards store idol, Muhammad Ali. Foto: Anonymous
Vis mere

Elgaard så boksestævner med sin far i Idrætshuset og KB Hallen, men højdepunktet kom, da han en dag mødte danske Tom Bogs.

»Min far fortalte mig, at han skulle bokse om verdensmesterskabet, og det var jo en kæmpe ting for en lille dreng at møde en verdenskendt bokser,« fortæller Elgaard.

Interessen voksede, og sidenhen har han kommenteret både boksning og MMA på TV 2 og Ekstra Bladet og uddannet sig til boksedommer.

»Jeg kan godt lide miljøet. Selvfølgelig er der nogle banditter i boksning, men som man siger: 'Der er jo også banditter i habitter'. Der er sådan et kodeks i boksning, jeg godt kan lide. Du er altid velkommen i en bokseklub, bare du ikke kommer ind og lader som om, at du er verdensmester,« siger han.

Claus Elgaard er retur på dansk sportstv, når han skal være kommentator på de danske MMA-stævner, der sendes på Pluto TV.
Claus Elgaard er retur på dansk sportstv, når han skal være kommentator på de danske MMA-stævner, der sendes på Pluto TV. Foto: Dennis Christensen
Vis mere

Derfor var det også en stor ære, da han gennem sit nuværende job hos Radio4 fik muligheden for at kommentere MMA hos Pluto TV.

»Jeg synes, det er spændende at komme ind i miljøet igen på en professionel måde. Jeg er spændt på at se, hvor gode de er blevet. Selvom man følger med, ser man det på en anden måde, når man kommenterer. Man kommer mere ned i detaljen og under huden.«

Claus Elgaard ligger heller ikke selv på den lade side. Han både bokser og løber flere gange ugentligt – og det var også på en løbetur, at han i februar sidste år blev ramt af en blodprop i hjertet.

Heldigvis vendte han hurtigt tilbage til jobbet på Radio4, som nu har åbnet muligheden for at kommentere MMA.

Første gang er på lørdag, hvor Elgaard kommenterer MMA Fight Night i Helsingør.