Jørgen ’Gamle’ Hansen vandt som aktiv bokser 78 af sine 92 prof-kampe. Imidlertid lykkedes det ikke for ham at vinde over sin demens-sygdom. Så i stedet for 27. marts at kunne fejre sin 75 års fødselsdag, blev der tirsdag ved en velbesøgt bisættelse i kapellet på Almen Kirkegård taget afsked med ham.

BT var blandt deltagerne, og talte med en række af de personer, der har betydet meget i Jørgen ’Gamle’ Hansens liv.

Mogens Palle, til venstre, i selskab med Jørgen 'Gamle' Hansens enke, Hanne Hansen.
Mogens Palle, til venstre, i selskab med Jørgen 'Gamle' Hansens enke, Hanne Hansen. Foto: SCHÜTZE RENÉ
Vis mere

Mogens Palle, boksepromotor: »Det var fuldt fortjent, at der sidste år blev lavet en film om Jørgen. Han har betydet meget for dansk boksning. Men jeg har ikke set »Den bedste mand«. Filmselskabet fik 10-12 mio. kroner i støtte. Til gengæld modtog Jørgen intet. Det synes jeg, er helt ude i hampen. De burde som minimum have sendt ham mellem 50.000 og 100.000 kroner. Vores forhold var tæt. Vi rejste sammen til mange steder i verden, og har gennem årene holdt venskabet vedlige. Når jeg var i Aalborg boede jeg hos hans familie, og når de var i København, var det mig og min familie, der var vært.«

Hans Henrik Palm trøster Hanne Hansen, der er blevet enke efter eksbokseren Jørgen 'Gamle' Hansens død.
Hans Henrik Palm trøster Hanne Hansen, der er blevet enke efter eksbokseren Jørgen 'Gamle' Hansens død. Foto: SCHÜTZE RENÉ
Vis mere

Hans Henrik Palm, tidligere topbokser: »Jørgen er et ikon i dansk boksning. Alle kunne lide ham, og alle er i den grad ked af tabet. Desværre tabte jeg til ham begge gange vi mødtes om EM-titlen. Hvis man skal rangere Jørgen Hansen blandt danske boksere, vil han i min bog komme i top-4 sammen med Mikkel Kessler, Tom Bogs og Christian Christensen.«

Jimmy Bredahl, tidligere topbokser: »Jørgen var én bokser, som både min bror (Johnny Bredahl, red.) og jeg selv så op til. På vores børneværelse hang der store idolplakater af ham. Vi var enormt beærede, da vi som teenagere i begyndelsen af 1980erne fik lov til at stå i ringhjørnet, da han boksede en af de berømte kampe mod Hans Henrik Palm. Der er ingen tvivl om, at han har haft betydning for min karriere. Alle vidste jo når han skulle bokse, og det var kampe man glædede sig til at se.«

Jesper D. Jensen, til venstre og Jimmy Bredahl deltog i tirsdagens bisættelse i Aalborg af bokselegenden Jørgen 'Gamle' Hansen.
Jesper D. Jensen, til venstre og Jimmy Bredahl deltog i tirsdagens bisættelse i Aalborg af bokselegenden Jørgen 'Gamle' Hansen. Foto: SCHÜTZE RENÉ
Vis mere

Jesper D. Jensen, tidligere topbokser og formand for det danske prof-forbund: »Jørgen var én af dem, man læste om i aviserne, så det er blandt andet hans skyld, at jeg selv begyndte at bokse. Et par af de gange, hvor jeg boksede titelkampe, var det Jørgen, der i sin smoking holdt Dannebrog i mit ringhjørne. Det var jeg stolt. Jeg betragter Jørgen som en af dansk boksnings største nogensinde, men efter jeg har læst hans bog, er han blevet meget større. Man bliver ikke kun en stor bokser, fordi man har vundet masser af titelkampe. Man bliver også stor af alt det, man har kæmpet imod. Om fredagen boksede han 12 omgange. Tre dage efter var han på arbejde som blikkenslager. Hold da op! I dag skal vi jo restituere flere uger før man er på dupperne igen.«

Gert Bo Jacobsen, til højre, sammen med Søren Hansen, der var søn af den afdøde bokselegende Jørgen 'Gamle' Hansen.
Gert Bo Jacobsen, til højre, sammen med Søren Hansen, der var søn af den afdøde bokselegende Jørgen 'Gamle' Hansen. Foto: SCHÜTZE RENÉ
Vis mere

Gert Bo Jacobsen, tidligere topbokser: »Jeg tog over hvor Jørgen slap i Mogens Palles boksestald i 1982. Han fortsatte efter karrieren som sparringspartner for at holde formen vedlige, og i den forbindelse trænede jeg et stykke tid med ham. Her fik jeg hans hårde højrehånd at mærke, selvom jeg på forhånd var blevet advaret om, at den var i verdensklasse. Men han var bedst på hjemmebane. Når han var udenfor sine vante omgivelser, manglede han tryghed. Som bokser var han en stor inspirationskilde, og så havde han en humor uden lige. Han var altid leveringsdygtig i en kvik bemærkning.«

TV-legenden Erling Bundgaard deltog i eksbokseren Jørgen 'Gamle' Hansens bisættelse.
TV-legenden Erling Bundgaard deltog i eksbokseren Jørgen 'Gamle' Hansens bisættelse. Foto: SCHÜTZE RENÉ
Vis mere

Erling Bundgaard, tidligere TV-journalist: »Jeg havde Jørgen i ”Lørdagshjørnet” på DR for mere end 25 år siden kort tid efter han havde haft sin sidste prof-kamp. Efter min egen mening er det et af de bedste programmer, jeg nogensinde har lavet. Vi havde et fint forhold til hinanden. Jeg lærte ham at kende, da jeg var sportsjournalist, og så havde jeg jo selv bokset. Hans jyske lune var legendarisk. Jeg spurgte ham på et tidspunkt om, hvorfor han først begyndte at bokse som 18-årig. Tørt svarede han: Jeg ville vente til du stoppede, for der var ikke plads i sporten til os begge. Sådan var han. Kommentarer som disse kom helt spontant.«

Michael Carøe, skuespiller: »Gennem en lang årrække spillede jeg indendørs fodbold med Jørgen i Idrætshuset på Østerbro. Han var ikke bare sjov, men også god. Og så var han altså mere hård at løbe ind i end de fleste. Desværre blev han ramt af demens. Set i bakspejlet blev hans sidste kamp for lang og hård. Så det var godt, at han fik fred.«

Ole Frederiksen, Michael Carøe og Hans Henrik Palm ankommer til Jørgen 'Gamle' Hansens bisættelse i Aalborg.
Ole Frederiksen, Michael Carøe og Hans Henrik Palm ankommer til Jørgen 'Gamle' Hansens bisættelse i Aalborg. Foto: SCHÜTZE RENÉ
Vis mere

Ole Frederiksen, direktør i f.reklame: »Jeg har kun godt at sige om Jørgen. Det var en fornøjelse at arbejde sammen med ham. Han var et ordentligt menneske uden nykker. Boksemæssigt er han blandt de allerbedste, der nogensinde har været i Danmark. Hans højrehånd var fantastisk. Til gengæld skyndte han sig hurtigt væk, hvis der var øretæver i luften.«