Den legendariske danske boksetræner Ricard Olsen er død. Han blev 72 år gammel.

Det oplyser hans søn, Frank Olsen, på Facebook ifølge Ritzau.

'Min far er sovet ind i dag klokken 02.15 efter længere tids sygdom. Han kæmpede hårdt til det allersidste og havde svært ved at give slip på livet,' skriver han i opslaget.

'Du havde stor succes som træner, og du lavede flere dygtige boksere, som kunne kalde sig sjællandsmestre, danmarksmestre, nordiske mestre, europamestre og verdensmestre. Godt gået, far.'

Ricard Olsen var en stor personlighed i den danske bokseverden, og han stoppede udelukkende, fordi hans knæ drillede ham.

»Jeg er stoppet som træner, fordi det er blevet for meget. Jeg bliver snart 70 år, og så synes jeg, at jeg skal have lidt fred og ro,« fortalte han i den forbindelse til B.T.

Om de fysiske skavanker lød det:

»Jeg døjer med et dårligt knæ, selv om jeg har en motionscykel stående oppe på første sal i mit hus. Det er noget lort. Det dur ikke, at jeg ikke selv kan rende op og ned fra ringen. Det ser ud, som om det har lange udsigter, før det bliver godt,« sagde Ricard Olsen.

Ricard Olsen arbejdede med blandt andre Mikkel Kessler.
Ricard Olsen arbejdede med blandt andre Mikkel Kessler. Foto: Nils Meilvang
Vis mere

Blandt dem, han var træner for i sin karriere, var den tidligere bokser Mikkel Kessler, Mads Larsen, Rudy Markussen, Patrick og Micki Nielsen og Abdul Khattab. Ricard Olsen stod bag Mikkel Kessler helt fra bokserens teenageår, hvor de sammen høstede VM-titler og megakampe mod blandt andre Joe Calzaghe i Wales.

Samarbejdet sluttede dog, da Mikkel Kessler tabte til Andre Ward i USA i 2009. Noget, der i en periode gik ud over venskabet, men siden blev det godt igen.

Selv var Ricard Olsen også en dygtig bokser, da han var ung. Han var endda kvalificeret til OL i Mexico City i 1968. Desværre kom han aldrig af sted, da hans far døde under optakten til legene.

»Jeg kvalificerede mig jo til olympiaden i Mexico. Men så døde min far, og så skulle jeg ingen steder. Vi havde et udlejningsfirma med biler fra VW. Jeg var samtidig automekaniker, og så lavede jeg selv bilerne og hjalp min mor med det hele,« fortalte Ricard Olsen til B.T og tilføjede med et grin, at han selv var bedre end dem, han har trænet.