Den tidligere bokser René Weller er gået bort. Han blev 69 år gammel.

Det fortæller hans hustru Maria til det tyske medie Bild

»Jeg har givet slip på ham. De sidste uger var meget svære. Han skreg. Han var i smerter,« fortæller hun. 

René Weller, der i sin karriere blev europamester i boksning, fik i 2014 konstateret demens.

I et opslag på den Instagram-konto, parret delte, skriver Maria Weller, at den tidligere boksestjerne gik bort tirsdag aften. 

'Pludselig stod verden i flammer, og et øjeblik blev til evighed. Min elskede. Din sidste rejse. Hånd i hånd og i mine arme forlod du mig helt fredelig klokken 17.50 i dag,' skriver hun og fortsætter:

'Det knuser mit hjerte ikke at kunne høre din stemme, dit grin og ikke at kunne mærke dine hænder længere. Tak for det smukke liv og vores unikke kærlighed. Ingen kan erstatte dig, for ingen er som dig. Du kæmpede som en løve men tabte desværre din sidste kamp'.

Tilbage i april lød det fra Maria Weller, at René Wellers tilstand blev forværret for hver dag, der gik. 

»Min René har allerede startet sin rejse. Han ligger næsten altid i sengen og sover meget. Det meste af tiden genkender han mig ikke mere,« fortalte hun. 

Fordi de vidste, hvilken vej det ville gå, har familien allerede planlagt begravelsen. 

Her skal seks tidligere boksere bære kisten ind i kapellet, mens Andrea Bocellis 'Time to say goodbye' bliver spillet. 

Indersiden af kisten er beklædt med et Harley Davidson-linned, og udenpå er der en rød rose, et par af Wellers boksehandsker og det tyske flag.

René Weller stoppede boksekarrieren i 1993 efter 355 amatørkampe og 55 professionelle kampe. Han vandt 338 amatørkampe og 52 professionelle kampe.

Han er også en gammel kending i dansk boksning, da han i januar 1986 tabte et EM-titelforsvar mod danske Gert Bo Jacobsen. Tyskeren blev stoppet af en øjenskade i ottende omgang.