Det er to modsætninger, der står over for hinanden i ringen i Brøndby Hallen. Få sandheden om rivalernes styker og svagheder.

Det er formentlig ikke verdensklasse, som i aften kommer til at udspille sig i Brøndby. Det er ikke, som da Mikkel Kessler mødte Carl Froch i Herning om VM-titlen.

Men det er en spændende matchning. Det er intensitet. Det er uvenskab. Og så er det den hårdtslående bokser mod den unge, hurtige slider.

BT har talt med boksere og eksperter om styrker og svagheder hos Patrick Nielsen og Rudy Markussen.

Det har givet denne analyse af de to kamphaner før kampen lørdag aften..

Patrick Nielsen 24 år, 183 cm, højrefodsbokser:

Et må man give Patrick Nielsen. Han har hjertet med sig i ringen. Aldrig bange, men klar på at slås.

Patrick Nielsen er overordnet set en god bokser til lidt af det hele. Han har et godt benarbejde, er akavet og kantet i sin stil, da han modsat mængden bokser med højre fod forrest.

Han ved, hvordan han kan bokse sine modstandere fra distancen, og det kan han få brug for i aften.

I miljøet forlyder det, at Nielsens venstre slår hårdt, men den er ikke ødelæggende. Den kan slå folk ud, men han bliver aldrig en knockout-konge med et frygtindgydende hook som eksempelvis Mikkel Kessler.

Det sidste er nok også meget at forlange af den stadig unge bokser. Hans force har gennem mellemvægt og supermellemvægt vist sig ved, at han har fysikken med sig.

Kun i Rusland virkede han overmatchet på den del. Kæben og kroppen lader til at være robust og modstandsdygtig, og han er aldrig blevet slået ud.

Og så har han en afgørende styrke kontra Rudy Markussen: Nielsen har været aktiv gennem flere år, hvor han har fået kampe i en kontinuerlig strøm.

Men, der er svagheder hos Patrick Nielsen, som Rudy Markussen kan udnytte.

Patrick Nielsen har en tendens til at ’tabe’ sit højrejab. Her vil Rudy Markussen kunne slå et kontraslag med sin højrehånd ind over Nielsens skulder og ramme ham på kæben.

Det er ikke, fordi Patrick Nielsen har et dårligt jab. I perioder arbejder højrehånden flot og styrer modstanderen på distancen. Problemet er, at han mister det undervejs.

I stedet for at støde jabbet lige ind mod kæben på modstanderen, har Patrick Nielsen en vane med at trække den op nede fra, så det bliver en forudsigelig, langsom og bagvendt lussing. Og det er, når armen falder tilbage og ned igen, at åbningen byder sig. Han taber simpelthen højrehånden, når han træder tilbage fra slaget, og det bør være fristende for Markussen at klappe et hook ind over dér.

Et andet punkt kunne være, at Patrick Nielsen i sine seneste kampe på afgørende tidspunkter har virket tøvende, når modstanderen ellers var rystet. I stedet for at gå i kødet på en rystet Charles Adamu, gik Patrick Nielsen tilbage og hev luft ind. Måske fysikken i denne kamp vil give Nielsen modet til det afgørende slag mere end tidligere.

Og så er der et sidste spørgsmålstegn ud for Patrick Nielsen: Hvordan reagerer han, hvis han for alvor kommer i uvejr. Hvordan takler han at blive overdynget med hårde træffere over tre omgange?

Hans seneste to modstandere tabte begge til Mogens Palles to debutanter. Det borger ikke for verdensklasse hos hverken Charles Adamu eller Samir Barbosa, som Patrick Nielsen slog på point og knockout.

Men Patrick Nielsen har set slank og stærk ud de seneste uger. Måske bliver det en ny og bedre udgave af ham, vi får at se i aften.

Rudy Markussen, 38 år, 180 cm, venstrefodsbokser:

Hvad kan veteranen, når det kommet til stykket?

Den seneste kamp gav ikke svaret. Rudy Markussen har stadig evnen til at slå sin modstander ud, men Ramazi Gogichashvili fra Georgien var ingen Patrick Nielsen. Langt fra.

Vurderer man Rudy Markussens styrker i en boksering er det altoverskyggende hans slagkraft, der kan slå enhver bokser ned. Det er primært højrehånden, som lyner, men der er også krudt i hans venstre næve. Det gør ham uberegnelig, når han lander sine bomber i kampens begyndelse.

Derfor er Rudy Markussens klare force hans hook, der er krydret med en fin teknik, hvor han sætter gode kombinationer sammen - og ikke kun går frem med et enkelt slag ad gangen.

Rudy Markusssen er ikke berygtet for at være hurtig. Men han vil mere fremad end tilbage.

Nederlaget mod Brian Magee har givet ham ry for at have et svagt punkt i maveregionen. Men der er ikke meget, der bekræfter den tese, hvis man ser ned over hans rekordliste.

I stedet taler det mod Rudy Markussen, at hans to seneste nederlag har været til højrefodsboksere ligesom Patrick Nielsen. Om det er en tilfældighed, skal være usagt, men det er noget, han må have med i hovedet i ringen mod Patrick Nielsen.

Den store bekymring hos Rudy Markussen er hans inaktivitet. Tre år uden fast kamptræning er et stort usikkerhedsmoment, som bare ikke kan ignoreres. Man kan træne og træne og være i god form. Men når du som Rudy Markussen ikke har bokset en hård kamp i en årrække, vil man med sikkerhed kunne se på ham, hvis kampen går længere end halvvejs. Her må Rudy Markussen blive slidt.

Der blev ikke banket rust af mod Ramazi Gogichashvili i Frederikshavn eller mod Daniel Regi i 2012 i Herning. Der blev tanket selvtillid med knockout-sejre i første omgang.

Før dem var der det svigende nederlag mod Brian Magee. Derfor ved ingen, måske ikke engang Rudy Markussen selv, hvor han egentlig står, når modstanderen er af en hvis kvalitet.

Og så er det psyken. Den er notorisk kendt for at være Rudy Markussens værste fjende. Evnen til at kæmpe sig ud af modgang har altid stået som en svaghed hos den hårdslående Amager-dreng.

Og tænk, hvis han trods træning og god sparring alligevel bliver overrasket over sin unge modstanders kraft. Vil tvivlen så komme snigende sammen med trætheden?

Patrick Nielsen har varslet et angreb, men måske er hans bedste våben mod Rudy Markussen at være tålmodig og først sætte ind efter seks omgange. Det er nemlig først her, svaret på Rudy Markussen anno 2015 for alvor viser sig. Om han stadig er den bokser, der kan slå gennem dobbeltparader hos de bedste i divisionen?