Stram, strammere Sydjylland.

Der er et voldsomt opgør på vej i det yderste højre i Sydjyllands Storkreds ved næste valg.

Dansk Folkeparti har opstillet deres formand Kristian Thulesen Dahl i området, der blev farvet helt gult ved sidste valg, som et tegn på, at her blev DF største parti.

Men nu bliver Thulesen Dahl måske udfordret af en endnu større strammer.

Det lille nye højreparti Nye Borgerlige har endnu ikke besluttet, hvor partiformand Pernille Vermund skal opstilles. Der er to muligheder - Sjællands Storkreds og Sydjyllands Storkreds. Det er dog meget sandsynligt, at hun ender med at beslutte sig for Sydjylland.

Hun har netop i denne uge rejst rundt i Sydjylland, snakket med folk og stukket en finger i jorden. Og i Sydjylland vil hun kunne komme i direkte infight med Kristian Thulesen Dahl i noget, der ligner det endelige opgør om, hvor meget dansk udlændingepolitik kan strammes.

En anden konfrontation mellem de to strammerpartier kan være på vej i Nordsjællands Storkreds. Her er et andet af Nye Borgerliges trumfkort, Mette Thiesen, allerede opstillet.

DF har endnu ikke opstillet deres medlem af Europa-Parlamentet Morten Messerschmidt til næste folketingsvalg. Men det er ret sikkert, at han vil bllive opstillet, og ifølge stædige rygter, har han set sig varm på Nordsjælland, hvor der kan udspilles endnu et voldsomt opgør mellem ham om Mette Thiesen.

Selvfølgelig har partiernes udlændingepolitik mange sammenfald.

Nye Borgerlige ønsker bl.a. et totalt asylstop, udlændinge skal forsørge sig selv, kriminelle udlændinge skal udvises efter første dom og konventioner, der står i vejen, som det hedder, skal opsiges.

Dansk Folkeparti vil have grænsekontrollen gjort permanent og asylansøgere skal afvises ved grænsen. Kriminelle udlændinge skal udvises. Og tager flygtninge på ferie i deres hjemland, skal opholdstilladelsen inddrages øjeblikkeligt.

Men med Socialdemokratiets nye udlændingepolitik, efter hvilken man kun skal kunne søge asyl i Danmark fra modtagecentre i Nordafrika, er der lagt op til Danmarkshistoriens største overbud af strammerpolitik ved næste folketingsvalg, og både DF og Nye Borgerlige vil sandsynligvis opfinde nye stramninger i kampens hede.

Det er første gang siden partiets fødsel, at DF er overhalet højre om på udlændingepolitikken, og selv om DF'erne nødigt indrømmer det, er der ingen tvivl om, at presset stresser dem.

Ifølge Berlingske Barometers gennemsnit af meningsmålinger vil 17,3 procent nu sætte kryds ved Dansk Folkeparti - et godt stykke fra de 21,1 procent, som gjorde partiet til landets næststørste ved folketingsvalget i 2011.

Alene i november mistede DF, hvad der svarer til to mandater. Hvis der var valg nu, ville den samlede tilbagegang betyde, at partiet skulle vinke farvel til seks af sine nuværende 37 mandater.

Nye Borgerlige er kommet lidt humpende fra start og ligger nu lige omkring spærregrænsen i flere snit af målinger, men forventer selv at gå frem, når valglkampen går i gang.

I april sidste år viste en større analyse af vælgervandringer, som professor Kasper Møller Hansen fra Københavns Universitet lavede for Altinget på baggrund af knap 11.000 Gallup-interviews, at Nye Borgerlige især tiltrak vælgere fra DF og LA. Partiet havde på det tidspunkt erobret 41.000 vælgere fra Dansk Folkeparti og 20.000 fra Liberal Alliance.

Har du hørt ugens nye udgave af BTMX-podcasten 'Vi elsker clickbait'? Download det gratis i iTunes eller lyt med her: