Ulighed afspejles i dén grad i mediernes dækning af terrorangreb.

Terror er i de seneste år blevet en normalitet i den vestlige verden, og mange lever i frygt for terrorens rædsler. Historien gentager sig gang på gang, og terroristerne formår at proppe de vestlige medier til bristepunktet. Vores medier bærer præg af en snæversynet dækning, hvor det i højeste grad kun er de vestlige terrorhandlinger, som afskyes.

Kuglerne fløj vidt omkring i Paris’ gader 7. januar 2015. I takt med at Vesten sørgede for de franske ofre, skreg den nigerianske befolkning på sympati. Terrorgruppen Boko Harams massakre kostede 2000 mennesker livet, mod de 12 døde i Frankrig.

Samme tendens så vi, da bomberne i 2015 sprang i Beirut og tog 43 med i døden, omtrent samme tid som terroren igen ramte Paris.

Her lå opmærksomheden igen på Frankrig.

Magen til uret skal man lede længe efter. De vestlige individer anses altså som værende højere stillet, og denne galskab skal stoppe! Ansvaret for globaliseringen ligger tungt i hænderne på medierne, og skaber dette ikke en censureret verden, hvor dét, der er uden for os, er ukendt?

Godt nok kan det være svært at identificere os med ikke-vestlige borgere, men bør vi ikke alligevel stille krav om, at vores medier skal reportere hele verdens gang? Skaber den ensidige rapportering ikke et forskruet perspektiv over for hvilken situation, vi står i? Hvis vi ønsker et realistisk syn på verden, bør alle terrorangreb dækkes mere eller mindre.

Skrevet af Johanne Tang og Juliane Sørensen, 9. klasseselever på Da Vinci Linjen på Vitaskolen, Esbjerg