’Ghosting’, ’benching’, ’breadcrumbing’ og ’zombieing’. 2017 manglede ikke begreber for at beskrive den usympatiske datingkultur, vi singler er blevet en del af. Skal vi ikke efterlade den slags termer i 2017 og aftale, at 2018 bliver året, hvor vi dater ordentligt?

Det er måske slet ikke så svært...

Punkt 1. Gør dig umage

Mange synes ikke, det er sjovt at date. Det er anstrengende og udmattende, og allerede inden øllen er bestilt, står begge parter med svedige håndflader og fortryder, at de ikke blev på sofaen og bingede ’Game of Thrones’.

På trods af at vi har så travlt med at finde den eneste ene, gider vi ikke bruge tid på det, men mener at en times forhør i personens fortid og fremtid over en kop kaffe er nok.

Drop det dovne dateri og drik øllen over et brætspil eller et slag bordtennis. Tag til koncert, til banko, til musikquiz. Eller scor nogle point på karmakontoen og meld dig og din date som indsamler eller smut en tur i blodbanken sammen. Om ikke andet får du en oplevelse ud af det.

Punkt 2. Skriv tak for sidst

På mystisk vis er »tak for sidst« forsvundet fra datingmenneskets dannelse.

Lige så let som det er sætte daten i stand, lige så let er det at ignorere personen bagefter, hvis han ikke udløste et festfyrværkeri i maven.

Der er kommet en konsensus om, at hvis ingen skriver, er det lig med, at man ikke skal ses igen. Selv hvis den ene part udtrykker lysten til endnu et møde, er intet svar åbenbart også et svar. Men gu’ er det ej!

Det kan godt være, at du ikke har lyst til at drikke flere øl med Tinder-flirt nummer 57, men derfor kan du godt anerkende, at I faktisk mødtes, og du nu ved, hvad hendes hund hedder, og om dengang hun fik madforgiftning i Indien.

Vi burde alle have en standardbesked liggende ala »Hej xx, tak for en hyggelig aften. Selv om jeg nød dit selskab, så synes jeg ikke, kemien mellem os passede«.

Hvis vi er voksne nok til at date, er vi også voksne nok til at behandle vores dates ordentligt.

Punkt 3. Drop folk ordentligt

Er vi så heldige at finde en person i den dybe datingjungle, vi faktisk gider se flere gange, risikerer vi stadig at komme til det punkt, hvor kæresteklokkerne ikke længere ringer for en af os.

Det letteste ville være at være ærlig, men datingfolkene er nogle konfliktsky typer. Og pludselig er der gået to uger, hvor ens flirt har været længe om at svare på beskeder og haft travlt med venner og vasketøj, men forsikrer dig om, at han stadig gerne vil ses – han har »bare meget om ørerne«.

Selv om det er ubehageligt at afvise en person, er det endnu mere ubehageligt at være personen i den anden ende, der bare venter på, at den uendelige bunke af vasketøj bliver mindre.

Så vær ærlig, afvis personen og gør det på en pæn måde. Face to face og uden en dør, der står på klem. Det trækker, og ingen gider have det fodkoldt på grund af en flirt, der gerne vil have muligheden for at åbne døren igen. Bare hvis nu, det blev lidt ensomt under dynen. Luk døren og lås den.

Godt nytår! Må 2018 blive fyldt med drønlækre dates.