»Pjat«.

Sådan beskrev nu forhenværende forskningsminister Søren Pind regeringens holdning til det borgerforslag, som handler om at afskaffe ministrenes fordelagtige pensionsvilkår.

I Alternativet synes vi på ingen måde, at forslaget er pjattet. Tværtimod. Forslaget er både fornuftigt og sympatisk. Faktisk undrer vi os over, at der stadig er partier i Danmark, som synes, det er ret og rimeligt, at ministres løn- og pensionsforhold skal være så markant bedre end den øvrige del af befolkningens.

I dag er det sådan, at man som minister har ret til en skyhøj ministerpension resten af livet efter kun et års funktionstid. Omvendt må resten af befolkningen arbejde et helt liv for at få deres ret til deres pension, når de rammer folkepensionsalderen. Desuden kan ministerpensionen – som typisk starter på ca. 76.000 årligt og stiger herefter – helt eksklusivt udbetales allerede fra efterlønsalderen. Det er helt urimeligt.

I Alternativet mener vi, at det er på tide at sætte en stopper for ministrenes pensionsfest. Vores politiske leder, Uffe Elbæk, har da også for længst selv valgt, at han ikke vil modtage den lukrative ministerpension, selvom han er berettiget til det pga. sin fortid som kulturminister. For selvfølgelig skal ministre ikke have så markant bedre pensionsforhold end resten af befolkningen.

Det er der så nogle, der mener er pjattet. Det mener vi ikke. Vi mener faktisk bare, at det rimelig og helt igennem retfærdigt at ministres pension omlægges til en almindelig arbejdsmarkedspension.