Journalist på BT Peter Astrup er i en klumme gået kraftigt til angreb på komikeren Sebastian Dorset på grund af et tweet, hvor han sammenligner regeringens skattereform med ubåds-sagen; 'Jeg beklager brutaliteten, men Liberal Alliance definerer »velfærd«, nogenlunde som Peter Madsen definerer »begravelse til søs,' skrev Sebastian Dorset skrev på Twitter sidste fredag.

Peter Madsen er sigtet for drab på den svenske journalist Kim Wall og usømmelig omgang med lig, men er ikke dømt. Og blandt andet derfor faldt Sebastian Dorsets tweet Peter Astrup for brystet.

Derfor har BT givet Sebastian Dorset mulighed for genmæle, og det gør han i følgende debatindlæg:

Tak til BT for opfordringen til at svare på Peter Astrups klumme. Jeg ved ikke, om hr. Astrup har sympatier for Liberal Alliance. Jeg tillader mig at formode det, fordi det har de fleste, der sidste uge blev fortørnede over mit tweet.

Og så baseret på en klumme han skrev, hvor han hyldede sin evne til at mase sig foran andre i køen i supermarkedet. Men hvorfor betyder det overhovedet noget, hvad han stemmer? Det vender jeg tilbage til.

Først vil jeg skrive noget til de, der reelt blev forargede over det, jeg skrev, uden det skyldes, de har stemt på den siddende regering:

For nogle mennesker er humor en naturlig reaktion på den rædselsvækkende, uforklarlige ondskab. Vi bruger den til at beskytte os selv. Som en ventil der lukker lidt af det overtryk ud, man opbygger, når man støder på tragedier.

Vi er godt klar over, at der findes folk, som ikke har det sådan. Vi sukker nemlig også over jer, der føler trang til at udtrykke sorg over ulykker, I ingen andel har i, eller opdatere jeres Facebook-sider med grædesmileyer og ’Hvil i fred’ til folk, I kun kender fra medierne. Men vi anerkender, at det er JERES måde at behandle sorg på, så vi protesterer ikke.

Jeg synes ikke, det er humor i sig selv, der er anstødelig. Jeg har set ting, både i ord og billeder efter Nautillus-tragedien, som jeg syntes var over stregen. Fordi de gjorde grin med offeret.

Og jeg ved godt, det ikke overbeviser dem, der synes, humor i sig selv er forkert, men det gjorde mit tweet ikke: Det sammenlignede det spin, regeringen forsøgte at sælge til os om deres skattereform, ved at kalde den ’øget velfærd’, med det spin, Peter Madsen satte på sin usømmelige omgang med lig, ved at kalde det ’en begravelse til søs’.

Begge parter forskønner noget ved at omtale det i vendinger, der ikke er det mindste belæg for. Det skrev jeg, hverken mere eller mindre, og det står jeg ved.

Og så til Peter Astrup.

Jeg kan konstatere, at køen, da der blev uddelt humor, er en af dem, du ikke snød dig foran i. Og jeg har et råd efter mange år som klummeskriver:

Når man hver uge sviner folk til med gloser, der normalt begrænser sig til den lokale bodega, så er det nok en god idé, hvis man ikke selv bliver alt for let fornærmet.

Der findes de to gode ord for den slags, som hedder ’skallesmækkende mimose’. Men det er ok, at du synes, mit tweet var over stregen. Du kan bare fortælle mig, helt ærligt, du ikke stemmer på et af de tre regeringspartier, så er det en ok holdning.

Men hvis du gør, så er det sådan set dig, der tager Kim Wall som gidsel, fordi du ikke kan tåle, man kritiserer dine synspunkter.