Jonas Kuld Rathje skriver om de seneste dages krænkede sjæle. Heriblandt en veganer og en flok tennis-fans.

I disse tider er man tilsyneladende ikke rigtig noget, hvis man ikke bærer rundt på en krænkelse.

I sidste uge kunne jeg fra denne plads berette om mennesker, der var krænket af mælk (det racistiske pjask) og ost (skide sexistiske svampekultur), og nu er det altså kommet til kød - eller rettere; manglen på et alternativ.

Ingen skal naturligvis tvinges til at spise kød mod deres vilje - og jeg er personligt stor tilhænger af den veganske bølge, for så er der mere kød til os andre.

Men når man bliver krænket over, at man kan ikke kan få et alternativ til kød - hos en slagter, så er den bare gal. Kæden hopper ikke bare af. Den hopper af, slanger sig raslende ned af vejen og begår selvmord ved at kaste sig ud fra en bro. Kæden kan ikke mere, den giver op.

Desværre for kæden er det et eksempel fra den virkelige verden: Indehaver af Albertslund Center Slagter, Jan Larsen, fik på sin forretnings facebookside flere veganeres vrede at føle. Skuffede, var de, over manglen på veganske pølser og fraværet af alternativer til… kød: “Kød er mord”, skrev en krænket, “Ingen veganske pølser - eller quinoa. Mega nederen butik,” skrev en anden.

I en eller anden forstand er det jo rigtigt nok, at kød er mord - men at komme efter en slagter for ikke at have et vegetarisk alternativ er kun logik i Omvendtslev.

Slagteren selv tog det selv med ophøjet ro:

“Hvis de kommer her og spørger efter veganske pølser eller andet, kan de få en gulerod,« udtalte Jan Larsen til TV2 Lorry.

Man kunne i dette tilfælde dog have mere lyst til at gribe til pisk end gulerod.

Tennis esset Serena Williams kom for skade at lade munden løbe under et interview i forbindelse med hendes graviditet og forestående fødsel:

»Jeg føler det som om, at jeg så vil være klar til alt. Jeg har så stor respekt for de kvinder, som har født børn,« udtalte Williams og tilføjede
»Det bliver utroligt spændende at gennemgå. Nu er jeg ved at blive en rigtig kvinde.«

Sådan en snas er naturligvis alt for god til ikke at lade sig krænke af.

På Twitter kunne mangt en bruger i hvert tilfælde ikke modstå fristelsen:

»Jeg var ikke klar over, at jeg skulle have en baby for at kunne kalde mig en rigtig kvinde. Tak for oplysningen,« lød det fra én blandt mange krænkede brugere.

Det er klart, at man må gå ud fra, at Serena Williams har haft det ærinde at krænke barnløse. Naturligvis har hun det, som det onde, onde menneske, vi alle kender hende som.

Eller vent - der er jo også den mulighed, at hun bare udtrykker, hvordan hun selv føler det - uden at have til hensigt at udskamme barnløse kvinder og ganske fratage dem retten til overhovedet at kalde sig kvinder.

På den anden side igen: Muligheden for at blive krænket ER til stede - snup den. Lad os alle føle os krænkede - bare for en sikkerheds skyld.