Vi heteroseksuelle mænd har godt af at udleve vores indre gay. Det har jeg i stigende grad selv gjort i flere år, og virkningerne er fantastiske. Det giver bedre sex med kvinder og mere fred med mænd.

Det startede med, at jeg lod håret gro og begyndte at gå med med hårbånd eller hårelastik. Det begyndte jeg med et par år før, det blev hipster-moderne, hvorefter gay-udfordringen så forsvandt. Jeg møder dog stadigvæk nogle mærkelige blikke, når jeg går rundt i byen med mit pink hårbånd.

Mit næste eksperiment var dancewalking, altså at gå på gaden med musik i ørerne på en dansende måde. Løse hofter, løse håndled og gakkede gangarter er en vigtig del af den motionsform.

Man gør det helt rigtigt, når man føler sig som en dejlig svans. Dancewalking op og ned ad Strøget i København i åbningstiden er en god oplevelse, hvor man spreder glæde og medfølelse blandt sine medmennesker, mens man får rørt den dovne krop.

Så var der den periode, hvor jeg lurede på de lækre mandlige ekspedienter på min lokale Joe & The Juice på Østerbrogade. Jeg gik på opdagelse i min tiltrækning af mænd og beundring af mænds lækkerhed.

Det foregik dog mest i det skjulte og kun med en lille flirt med en lækker Mr. Fitness-model. Det sluttede dog brat, da jeg blev tøsefornærmet over, at han en dag ikke kunne huske mit navn, selvom jeg 117 gange tidligere havde bestilt avocadosandwich og Sex Me Up-juice hos ham!

Min dybere gayproces var at komme i kontakt med den feminine energi, som vi mænd også har, selvom den ofte er gemt godt væk af homofobi. Jeg var en overgang i tvivl, om jeg også havde homoerotiske lyster, der skulle udleves. Specielt efter jeg havde opdaget frotting (penis-gnidning) som en måde, hvorpå mænd kan have sex med mænd uden penetration.

Min daværende kæreste foreslog, at vi inviterede hendes tidligere elsker på besøg. Han var erklæret biseksuel, og så kunne jeg jo få det afprøvet. Efter at have rørt lidt ved hans penis og mærket hans berøring af min indså jeg, at jeg desværre slet ikke havde lyst til fysisk sex med en mand.

Jeg vidste det egentlig også godt på forhånd, men det skulle jo komme an på en prøve. Det førte i den konkrete situation i øvrigt til et andet eksperiment, hvor jeg konfronterede mig med at se min kæreste have sex med en anden mand (men det er vist et tema for en anden klumme om sex, jalousi, angst og kærlighed).

Nu handler min gayproces udelukkende om energi, og jeg ser det faktisk ikke længere som ’gay’. Vi mænd har bare begge slags energi, og ved at sætte også den feminine energi fri kan vi få bedre sex med kvinder, og vi kan leve i mere fred med mænd.

Sex har også en rent energimæssig dimension, der er uafhængig af det fysiske. En mand med et frit flow af feminin energi kan få de vildeste energiorgasmer, når han er sammen med en kvinde med et frit flow af maskulin energi.

Rent fysisk behøver de faktisk ikke gøre andet end at kramme med tøj på. Det handler om bevidsthed. Den form for sex er opladende, og energien kan bruges til konstruktive formål i stedet for at spilde den i ejakulation hver gang.

Når en mand er i kontakt med sin feminine energi, så kan han også lettere være tæt på mænd, og han reagerer mere med beundring end frygt, når han møder stærke, maskuline mænd. Det fremmer fred og forebygger vold.

Per Brændgaard er selvstændig krammeterapeut, mandecoach og ernæringsekspert. Mere info på PerBrændgaard.dk.