Muslimer skal stille en kuffert med deres egen kultur i hjemlandet og rejse nøgne til Danmark.

Det mener mange danskere. Idéen kaldes ”assimilation”.

Jeg mener, det er fucking grotesk (undskyld), at idéen om assimilation sejrer overalt.

Idéen indebærer Ikke bare, at muslimer - rimeligt nok - skal bakke op om demokratiske værdier. De skal, ifølge mange, droppe deres musik. Deres fjernsyn. Deres tøj. Deres koran. Dem selv.

Jeg fortæller tit om min egen barndom i Aalborg med flygtninge, når folk snakker om assimilation. Assimilation havde kun smadret min klasse. Men jeg havnede i et multifarvet hus med adskillige flygtninge fra Somalia.

Muslimerne fik undervisning i koranen i skoletiden. Fordelen var, at islam-undervisningen var stueren. Den var anti-salafistisk. Anti-Grimhøj. Smart ikke?

I frikvartererne kunne muslimerne 'læse op' fra koranen, selvom bogen lå derhjemme. Det gav street credit. På den måde fik de succes. Og lyst til fællesskabet. I juletiden klippede muslimerne julehjerter til danske julehits. Jeg rendte rundt med muslimsk neglelak på fingrene, når Eid skulle fejres.

Og vi var ikke bange for hinandens Muhammed og Jesus. Eller forskellighed. Engang tog vores skolefotograf et foto af vores klasse i sort/hvid-farver. Man kunne ikke se somalierne. Men det grinte vi alle højt af.

I starten kom de somaliske forældre ikke på skolen, når der var samtaler. Min klasselærer gik ned til beton-bolig-blokkene. Hun stillede sig foran dørene. Og hun gik ikke, før de somaliske forældre gik med hende.

Hun krævede, at de bidrog. Hun var fløjtende ligeglad med, om de bidrog med deres risretter. Om deres børn blev oplært i koranen. Om vi lyshårede børn så Al Jazeera en gang eller to.

Til gengæld gjorde hun skoletiden til en hverdagsfest for alle. Hun kunne godt have satset på assimilation, gjort sig uvenner med børn og forældre og sagt til muslimerne, at de ikke var noget, før de var som mig. Men det gjorde hun ikke.

Tilbage til debatten om muslimers tilpasning i Danmark. Er der problemer i nogle – ikke alle, men nogle - muslimske kredse med kvindebashing, homohad og voluntør-jihadisme. Ja. Og derfor burde vi rive ghettoerne ned, indføre indslusningsløn og lukke muslimske friskoler med jihad-materiale i printeren. Vi burde tvinge brune og hvide danskere under samme tag.

Men hvorfor dog føre krig mod bedetæpper, koraner og kebabber? Tænk over det: Er det mon bedetæppet (kulturen) eller kvindehadet (værdierne), der truer vores samfund?

Skal jeg være ærlig, tror jeg, at assimilations-idéen primært er på mode hos danskerne, der har set muslimer på den anden side af fortorvet. Der er tale om smagsdommeri.

Jeg tror på integration. Ikke assimilation. Assimilation havde kun ødelagt min klasse.