Unge indvandrere kaster sten ned på biler fra gangbroer. Politi og socialarbejdernes svar er at belønne dem med fritidstilbud. Er vores offentlige sektor moralsk rådden?

En flok drenge har gennem en tid moret sig med at kaste sten ned på bilerne fra en gangbro i Aabenraa. De er ’af anden etnisk herkomst end dansk’, lyder det, og de er nok hverken kinesere eller thailændere.

Forleden blev teenagerne taget på fersk gerning, så nu vanker der! Ifølge Jydske Vestkysteken er politichefen i Aabenraa Jan Lambertsen klar til at bruge skrappe midler, nemlig ’bekymrings-samtaler’.

SSP-konsulent John Hansen er også parat til at skrue bissen på: »Vi vil tale med drengene og deres forældre. Måske har drengene brug for et fritidspas, fordi de keder sig for meget i fritiden.«

Politikere fra både S og V i Aabenraa er med på den idé: Efter en empatisk bekymringssamtale skal bøllerne have fri og gratis adgang til alle klubber og fritidsaktiviteter i Aabenraa.

Den slags er prøvet før. I 20-30 år har vi belønnet ’udsatte unge’ med slæderejser til Grønland, klatreture i Spanien, gratis nærkampsport og andet godt. I denne tid står vi parat med terapi, kontanthjælp og boligsikring til hjemvendte Syrien-krigere, som nok også har kedet sig engang.

I 2015 hånede eksperter og journalister danskerne i provinsen for at stemme på Dansk Folkeparti, for ’derude’ var der jo ingen muslimske indvandrere! Men det er der åbenbart, og desværre nærer de sjældent taknemlighed til det Danmark, som tog imod deres forældre – ja, efterhånden bedste- og oldeforældre.

Vi er ikke bare til grin for vores egne penge, men i livsfare i vores egne biler. Farlige bøller skal ikke have ’fritidspas’, men løbepas og helst aldrig et dansk pas. Kedsomhed og stenkast mod bilister i dag; jihad og bomber mod de vantro i morgen. Jeg frygter det værste.

Når politiet forvandles til bekymrede socialarbejdere og socialarbejderne forvandles til tossegode tandfeer - hvem skal så passe på danskerne?