Memet Yektas er 41 år og har skrevet nedenstående debatindlæg til BT. Han er kurder og flygtning fra Tyrkiet, men har boet i Danmark siden 1980'erne.  Begge hans forældre blev fængslet i Tyrkiet og tortureret. Derfor behandles Memet Yektas efter 25 år for PTSD-symptomer (posttraumatisk stresstilstand). Han er fraskilt fra en dansk kvinde, og sammen med hende har han sønnen Milas. Han bor i dag i Tåstrup og har arbejdet som leder og konsulent i danske og internationale virksomheder.

Kære Danmark
Du har åbnet døren, og jeg kan mærke dine hænder med lille pres på ryggen. Du tør ikke skubbe hårdt, da naboerne kigger. Din mund smiler, men dine øjne lyver.

Jeg kan ikke træde ud af dig, da mine fødder har fået dybe rødder. Mine børn er blomstret her, men er bange for at visne.

Kære Danmark
Jeg savner og elsker dig, men føler mig som et skilsmisse-barn der ikke ved, hvilke ben jeg skal stå på.

Hvorfor tillader du, at jeg bliver ydmyget, og at mine børn føler sig mindre værd og forhadt? Hvorfor forstår du ikke, at vores unge er frustrerede og føler had?

Hvorfor får du mig ikke til at omfavne Dannebrog istedet for at være bange for det? Dine øjne stirrer på mig som en fjende, og dine hænder kvæler mig.

Kære Danmark
Du adopterede mig. Du var som en mor for mig, da jeg kom og fik mig til at føle mig tryg og varm. Du var som en far for mig, der lærte mig at rejse sig, når jeg faldt og slog mig. Du var som en søster, der holdt om mig, når jeg frøs.

Du var som en bror, der beskyttede mig i skolegården. Du var ... du var. Men ikke længere.

Er det ikke godt nok, at jeg er på den rette side af loven og har et arbejde og dermed betaler skat? Ikke ifølge Dansk Folkeparti som siger: ’Nej, du skal også være med i foreningslivet og kunne vores kongerække og kultur.’

Kære Danmark
Vi tilslutter os menneskerettighederne i Danmark, som giver individet frihed til selv at vælge sin religion og udleve sin seksualitet.

Men mange af Dansk Folkepartis udmeldinger nærmer sig kommunistiske tilstande. Skal vi have KGB til at tjekke, om jeg danser om juletræet og stoppe mig på gaden med spørgsmål om Christian 9.- tatoveringer?

Jeg tror på, at forskellighed skaber balance, kreativitet og udvikling. Vi skal ikke have totalitære tilstande i Danmark.

Kære Danmark
Hvad er det, du vil have fra os? Hvis jeg betaler min skat og opfører mig ordenligt, hvorfor skal jeg så behandles anderledes?

Hvad er det for et resultat, I ønsker, Dansk Folkeparti? At Fatma og Ali skal farve håret, tage grønne kontaktlinser på og spise flæskesteg og stoppe med at være sig selv?

Så vil det ende således: ressourcestærke indvandrere og flygtninge vil forlade landet og resten vil blive ydmyget til at bo i et land, der hader dem, og som de hader at bo i. Et sted på verdenskortet, der ikke længere er et yndigt land.