Flere års ihærdighed lønner sig. Det kunne vi i Dansk Folkeparti sande i den forgangne uge, da et flertal i Folketinget omsider støttede et forbud mod burka og niqab. Intet mindre end fire gange har DF stillet forslag om et burka- og niqabforbud, og det er et godt eksempel på vores insisterende pres på regeringen virker. Danmark skal være frit og demokratisk. Det vidner dette forbud også om.

Det har altid stået klokkeklart for Dansk Folkeparti, at burka og niquab er uforeneligt med dansk kultur, danske værdier og danske traditioner. Derfor kan det undre én, at et forbud mod klædedragter, som symboliserer et middelalderligt og nedværdigende kvindesyn, kunne skabe så meget intern splid hos Venstre og Socialdemokratiet. Heldigvis sejrede fornuften til sidst, og et burkaforbud blev en realitet. Tak til de andre partier for opbakningen!

Hermed sender Danmark et vigtigt signal til omverdenen og til de muslimer, som er kommet til vores land: Vi vil ikke tolerere politisk islam og ekstremisme! Vi vil ikke tolerere udemokratiske parallelsamfund! Islams kvindesyn skal ikke sætte dagsordenen i Danmark!

Vi sætter pris på at møde hinanden med åbent ansigt, og her står en burka eller niqab i klar modsætning til det danske frisind. Derfor nytter det heller ikke noget, at burkaen lovligt kan bæres på gader og stræder. Oprindeligt er mange kommet til Danmark med en påstand om, at være flygtet fra religiøs undertrykkelse, og det er netop det, som Folketinget nu siger, at vi ikke vil have her i Danmark.

For mange kvinder, er det også et spørgsmål om tvang og religiøs kontrol, når de bærer det muslimske tørklæde. For andre kan det være ganske frivilligt. Men det ændrer ikke på, at man gennem tørklædet signalerer, at man ikke vil være en del af det danske fællesskab. Jeg vil i denne forbindelse derfor opfordre muslimske kvinder til at smide tørklædet. Det vil sende et klart og vigtigt signal til det danske folk om, at man vil vores samfund. Jeg ved, at tørklædet betyder meget for mange muslimer, men netop derfor vil det også være en imødekommende handling, som på ingen måde bør undervurderes.

Det glæder mig meget, at vi med burkaforbuddet har fået sat endnu et vigtigt DF-aftryk. Det er alt afgørende for vores lands fremtid. Vi vil fortsætte vores opgør med de muslimske symboler, for det handler om at vi skal genoprette samhørigheden de steder, hvor det danske fællesskab er smuldret på grund af en for voldsom muslimsk indvandring.

Nu skal vi have forbuddet og lovgivningen på plads. Det vil tage noget tid. Herefter vil vi igen tage fat på arbejdet med at forbyde muslimske symboler.
I Dansk Folkeparti ved vi, hvad vi står for, og vi vil altid værne om vores demokratiske samfund og vores danske værdier.