Jeg er efterhånden mættet af idéer som: »mænd vil kun have uforpligtende sex«, »kvinder kan ikke have uforpligtende sex« og »mænds sexlyst er generelt bare større end kvinders«.

Jeg er træt af, at kvinder ikke kan udtrykke deres seksualitet uden at blive slutshamet, og jeg er træt af idéen om, at en mand aldrig har behov for at blive holdt om og modtage omsorg.

Kvinder har lige så vel en libido som mænd, og mænd kan lige så vel have behov for at være den inderste ske i sengen som kvinder. Kønsnormer begrænser vores daglige livsførelse. De bliver desværre ofte brugt til magtudøvelse og social udskamning af både kvinder og mænd, som ikke lever op til samfundets forventninger om, hvordan køn bør gøres.

Jeg er en mand, men jeg elsker farven lyserød. Jeg elsker sukkerpop, jeg elsker chick flicks, og jeg elsker at se en corny kærlighedsfilm, som jeg kan tudbrøle til. Og jeg skammer mig ikke over det - ikke den dag i dag.

Det har taget mig lang tid at nå til den erkendelse, at mit liv tilhører mig - og ikke samfundet. Jeg har spildt flere af mine teenageår på at forsøge at passe ind under 'rigtig mand'-kategorien ved at holde følelser tilbage, undgå at sidde med benene over kors og skjule det faktum, at jeg er en mand, som seksuelt er tiltrukket af mænd.

Jeg har justeret min adfærd i forsøg på at leve op til kønsnormer og samfundets forventninger om, hvordan en 'rigtig mand' burde handle, tænke og føle. Det tog mig tid, men jeg forstod til sidst, at der var noget, som var væsentlig vigtigere for mig i livet: Min frihed.

Jeg indrømmer blankt, at jeg nok stadig ikke helt har frigjort mig fra alt, hvad der hedder kønsnormer, men jeg arbejder på det. Jeg øver mig på at gøre krav på min frihed til at kunne tale om flotte fyre i det offentlige rum, min frihed til at skeje ud til min yndlings Lady Gaga-sang, der kører på fuld blæs i en heteroseksuel natklub og min frihed til i det hele taget at handle uden for samfundets kønsnormer.

Nu tænker du sikkert: »Ja, det du taler om, er der da ikke noget nyt i? Det har jeg hørt før!« - og det er jeg glad for, at du har, hvis dette er tilfældet.

Jeg mener nemlig, at kønsnormer stadig er et kæmpe problem i vores samfund. Et problem som vi endnu ikke er færdige med at konfronteres med.

Så nu får du den igen: Lad nu 9-årige Tobias gå i højhælede og lege med Barbie-dukker, hvis du kan se, at det gør ham glad, og lad nu være med at købe ballerinasko til 11-årige Vanessa, hvis du i forvejen ved, at hun brænder for kampsport, og at hun ikke ville røre de ballerinasko med en ildtang.