Man skulle tro, det var blevet lettere at finde sig en kæreste, nu hvor vi har tjenester som Tinder til at søge efter og matche os med potentielle partnere.

Men som mange nok er klar over, så kan det stadig være en udfordring at finde en partner. For nogle bliver det et problem i en sådan grad, at de opsøger en psykolog for at få hjælp til at finde hoved og hale i datingjunglen.

Som psykolog har jeg oplevet, at klienter synes, at udfordringer med at finde en kæreste er vigtigere at diskutere end både alvorlige familieproblematikker og jobmæssige vanskeligheder. Spørgsmålet om hvordan man går på date og finder den rigtige partner, kan være så altoverskyggende, at der er brug for en uafhængig tredjepart, der kan rådgive og tilbyde nye perspektiver.

Der er ups & downs ved datingtjenester - og jeg synes, det er ganske forståeligt, at folk efterspørger råd og guidelines, fordi det er slidsomt at navigere på diverse datingsites og apps.

På Tinder ser der ud til at være et hav af partnermuligheder - men mange muligheder kan være begrænsende og føre til skæve forestillinger og manglende evne til at træffe valg. Jeg har ofte oplevet, at projekt 'find-en-partner' vanskeliggøres af, at folk stiller enorme krav.

Forestillingen om at ens partner skal være perfekt på alle parametre er urealistisk - og dog temmelig udbredt. Hvis en date ikke lever op til alle kravene - og helst indenfor den første halve time - så er det nærliggende at browse videre på dating-appen for at se, om der mon ikke skulle dukke noget bedre op. En del af spillet er, at det er bedre at holde flere muligheder åbne, end det er at give sig hen til ét menneske. Vi vil jo endelig ikke nøjes! Hvad nu hvis det ikke er det perfekte valg?

Han eller hun skal slå benene væk under én, være sjov, sød, smuk, klog, have gode værdier, være social, have god smag, osv. Det skal være hele pakken. Alt skal være perfekt - for ellers er der jo måske noget bedre lige rundt om hjørnet…

På Tinder ser vi kun billedet i første omgang - og der bliver ofte grovsorteret grundigt på dette temmelig overfladiske grundlag. Selvfølgelig giver det mening, at der er en form for fysisk tiltrækning som udgangspunkt. Men vi må huske, at den bedste partner ikke altid er den pæneste.

Man kan også spørge sig selv, om de karaktertræk man efterspørger, overhovedet kan eksistere samtidig. Er Tinders mest sexede, ombejlede og farverige partygirl mon samtidig den blide og omsorgsfulde kæreste? Er den flotte, fascinerende alfa-han, som alle kvinderne sukker efter, også den mest trofaste og loyale type?

Det er bestemt ikke umuligt - men hvis du leder efter et dejligt parforhold, så kan det måske være en god idé at overveje: Hvilke værdier vægter jeg højest hos et menneske - og hvilke selvportrætter vælger et menneske med disse værdier mon?

Og når du så er ude på den date, så husk lige: hvis du gerne vil noget, så må du give dig hen - og du kan ikke give dig hen, hvis du er for hurtigt til at dømme og straks fristes til at swipe videre.