DEBATINDLÆG: Regeringen kom i sidste uge med deres udspil til finansloven og en skattererom, hvor de blandt andet ønsker at lette skatten på arbejde – også for de højst lønnede. Og allerede nu raser venstrefløjen over, hvordan det er starten på den sociale massegrav og alverdens ulykkeligheder.

Stod det til mig, så ville der komme masser af skattelettelser og især til de rigeste. De folk, der i dag betaler over halvdelen af deres indkomst i skatterne og efterfølgende skal betale den ene tossede afgift efter den anden. Sandheden er, at vi skylder dem en kæmpe tak for deres store arbejde og bidrag til den danske statskasse. Det bør folk tænke noget mere på i stedet for hele tiden at svine dem til.

Vi hører hele tiden, at de bredeste skuldre skal bære det tungeste læs, men lommeregneren må være gået i stykker hos Dansk Folkeparti og venstrefløjen, for det ville de også gøre i kroner og ører, hvis vi f.eks. indførte en flad skat på 33 pct.

Yderligere vil en flad skat også føre til en øget økonomisk ulighed, og så er helvede for alvor brudt løs. Den økonomiske lighed er efterhånden blevet en hellig ko i Danmark, der ikke må ændres på nu, hvor Danmark kan bryste sig af at være verdens mest lige land. Jeg kunne dog ikke være mere ligeglad, om Danmark er verdens mest lige land eller kun det femte mest lige land i verden.

Det, der i stedet for optager mig, er, hvordan de svageste borgere i vores samfund har det. Opgaven må være at fokusere på, hvordan vi forbedrer levevilkårerne for den gruppe borgere, og så er den økonomiske ulighed underordnet. Alternativet er, at vi kan lade de fattige blive endnu fattigere og samtidig lade de rigere blive fattigere. Så får vi nemlig en endnu højere økonomisk lighed, der åbenbart er drømmescenariet for venstrefløjen.

Hvis vi lader de rige blive rigere, så kommer det ikke kun dem til gavn. Det vil komme hele samfundet til gavn. De vil ikke blot sy alle pengene ind i madrassen, som de får i skattelettelser. Pengene kommer ud og arbejder i samfundet til gavn og glæde for alle danskere. Også dem, som jeg selv, der ikke betaler topskat og endda er langt fra at gøre det, vil få glæde af, at de rige bliver rigere.

Derfor er det bare med at komme i gang med nogle store skatte- og afgiftslettelser. Skal der ske noget, så er det nødvendigt, at vi giver skattelettelser til de rigeste. Det er ikke populært at sige, men det er sandheden, hvis vi ikke vil stagnere og lade andre lande overhale os. Vi har ikke råd til at lade være, medmindre vi vil lulle os selv i søvn, og så vågner vi først op, når det engang er for sent. Det må vi ikke lade ske.